Wycieczka kulinarna w Bordeaux
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!
Najważniejsze informacje
Poznaj kulinarną i winiarską esencję tego obowiązkowego miejsca we Francji podczas tej gastronomicznej wycieczki po Bordeaux. Będziesz spacerować po historycznym centrum z prywatnym przewodnikiem, w małych grupach liczących około 10 osób. Skosztujesz pysznego tradycyjnego lunchu w Bordeaux, weźmiesz udział w degustacji organicznego wina, przejdziesz się ulicami i zabytkami oraz skosztujesz ekskluzywnego wyboru lokalnych czekoladek, typowych deserów i słodyczy z orzechów laskowych.
- Odkryj tradycyjnesmaki kuchni Bordeaux podczas tej gastronomicznej podróży trwającej około 3,5 godziny.
- Spacerulicami historycznego centrum miasta w małych, 10-osobowych grupach.
- Skosztuj pysznego typowego francuskiego lunchu, lokalnych deserów i weź udział w degustacji organicznego wina produkowanego w regionie.
Co obejmuje
- Gastronomiczna wycieczka po Bordeaux
- Prywatny przewodnik
- Wycieczka piesza po historycznym centrum miasta
- Lunch we francuskim bistro
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Dołącz do tej gastronomicznej wycieczki po Bordeaux i odkryj tradycyjne smaki miasta z doświadczonym przewodnikiem podczas pieszej wycieczki trwającej około trzech i pół godziny, która odbywa się w małych grupach liczących maksymalnie 10 osób.
Będziesz odkrywać piękne uliczki historycznego centrum miasta, poznając historie i legendy Bordeaux, spacerując po obowiązkowych miejscach, takich jak Place de la Bourse i gotycki kościół Saint-Pierre.
Weźmiesz udział w degustacji lokalnego wina organicznego, aby spróbować nowej i wykwintnej odmiany ulubionego napoju tego francuskiego miejsca, słynącego z produkcji wina najwyższej jakości.
Zjeszlunch w renomowanej restauracji w okolicy, gdzie serwowane są pyszne dania typowe dla tradycyjnej kuchni Bordeaux, których będziesz miał okazję doświadczyć podczas tej gastronomicznej przygody.
Skosztujesz również domowego deseru, karmelizowanych orzechów laskowych i wyboru nieodpartych wyrafinowanych czekoladek, przygotowanych ręcznie w historycznej czekoladziarni w regionie.