Kurs robienia makaronu i tiramisu w Bari

4.6
(1121 Recenzje)

O tej aktywności

Akceptowane są bilety na smartfonie
Czas trwania: 3 godz.
Ta aktywność ma WSPANIAŁE recenzje
Natychmiastowe potwierdzenie
BEZPŁATNE anulowanie
Od
454 zł 413 zł
BEZPŁATNE anulowanie
Brak ukrytych opłat
  • Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
  • Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!

Najważniejsze informacje

Nauka robienia makaronu i tiramisu w Bari. Podczas trwającego około trzech godzin doświadczenia dla grup liczących około 12 osób, będziesz miał okazję wejść do domu miejscowego, aby nauczyć się przygotowywać te dania.

Po zajęciach będzie można napić się aperitifu i skosztować przygotowanych potraw. Będziesz w stanie przygotować co najmniej dwa rodzaje makaronów, szczególnie typowych dla Bari, takich jak orecchiette, oraz tradycyjny deser tego kraju, tiramisu. Do tego woda i lokalne wino, aby jeszcze bardziej zanurzyć się w kulturze południowych Włoch.

  • Zasmakuj kultury południowych Włoch podczas lekcji robienia makaronu i tiramisu w Bari .
  • Naucz się od lokalnego szefa kuchni, jak przygotować te dania w domu, w małej grupie trwającej około trzech godzin.
  • W trakcie zajęć można wypić aperitif, napoje i skosztować przygotowanych potraw, w tym co najmniej dwóch rodzajów makaronu.

Co obejmuje

  • Zajęcia z robienia makaronu i tiramisu
  • Zajęcia z lokalnym szefem kuchni
  • Napoje (woda, wino, kawa)
  • Aperitify (prosecco i przekąski)

Wybierz uczestników i datę

Krok po kroku

Zanurz się w kulturze Bari podczas lekcji robienia makaronu i tiramisu. Podczas trwającego około trzech godzin doświadczenia dla grup liczących około 12 osób, wejdziesz do domu miejscowego, aby nauczyć się przyrządzać dwie z najsłynniejszych potraw w kraju.

Do przekąsek podawany jest aperitif oraz kieliszek wina i woda. Będziesz miał również okazję spróbować tego, co zrobiłeś, aby sprawdzić, czy udało Ci się uchwycić sekrety tej kuchni.

Nauczysz się przygotowywać co najmniej dwa rodzaje makaronu. Wśród nich są orecchiette. W rzeczywistości jest to tradycyjny włoski makaron z Bari, który jest zwykle przygotowywany z brokułami, czosnkiem, oliwą z oliwek, papryczkami chili i kilkoma sardelami.

Dowiesz się również, jak zrobić tiramisu. Jest to elegancki i bogaty włoski deser z delikatnymi biszkoptami, kawą espresso, serem mascarpone, jajkami, cukrem, winem, rumem i kakao w proszku.

Udział w kursie gotowania makaronu w Bari może być świetnym sposobem na poznanie lokalnych tradycji i technik kulinarnych, gdzie można dowiedzieć się o składnikach, technikach i znaczeniu kulturowym potraw z tego regionu Apulii.

Recenzje

4.6
· 1121 Recenzje
  • M
    M.
    5
    (0 Recenzje)
  • J
    J.
    4
    (0 Recenzje)
  • M
    M.
    5
    (0 Recenzje)
  • M
    M.
    5
    (0 Recenzje)
  • Zobacz więcej

    Inne rzeczy, które trzeba wiedzieć

    Zasady anulowania