Klasa gotowania w Akkrze

4.8
(2280 Recenzje)

O tej aktywności

Akceptowane są bilety na smartfonie
Czas trwania: 5 godz.
Ta aktywność ma WYJĄTKOWE recenzje
Natychmiastowe potwierdzenie
BEZPŁATNE anulowanie
Od
378 zł 344 zł
BEZPŁATNE anulowanie
Brak ukrytych opłat
  • Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
  • Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!

Najważniejsze informacje

Odkryj sekrety gastronomii Akry podczas tej prywatnej lekcji gotowania. Wraz z doświadczonym szefem kuchni nauczysz się przygotowywać tradycyjne ghańskie potrawy. Pod koniec zajęć możesz cieszyć się swoimi dziełami podczas lunchu z resztą grupy.

  • Ciesz się wyjątkowym doświadczeniem w Akrze dzięki tej lekcji gotowania tylko dla Ciebie i Twojej grupy.
  • Przygotuj autentyczne dania kuchni ghańskiej, takie jak ryż jollof , a następnie zjedz je na lunch.
  • Naucz się tradycyjnych ghańskich technik gotowania od lokalnego szefa kuchni.

Co obejmuje

  • Prywatna lekcja gotowania w Akrze.
  • Opcjonalna wizyta na targu w celu zakupu składników.
  • Przygotowanie 3 lokalnych potraw.
  • Szef kuchni.

Wybierz uczestników i datę

Krok po kroku

Jeśli jesteś smakoszem, ta lekcja gotowania w Akrze jest idealna dla Ciebie. Ten warsztat jest całkowicie ekskluzywny tylko dla Ciebie i Twojej grupy. Przez kilka godzin lokalny ekspert w dziedzinie tradycyjnej kuchni ghańskiej nauczy Cię, jak przygotować jedne z najsmaczniejszych potraw w regionie.

Zajęcia, które potrwają około 3 do 6 godzin w zależności od liczby osób, rozpoczną się od opcjonalnej wizyty na lokalnym targu w celu wybrania najświeższych składników. Następnie uczestnicy udadzą się do kuchni, gdzie rozpocznie się prawdziwa przygoda.

Wraz z szefem kuchni jako przewodnikiem nauczysz się przygotowywać różne tradycyjne potrawy z Akry. Poda ci przepis na każde danie i nauczy cię odpowiednich technik, aby osiągnąć idealny smak i konsystencję. W sumie przygotujesz trzy dania: przystawkę, danie główne i deser.

Podczas zajęć dowiesz się, jak zrobić zupę z autentycznym afrykańskim fufu. Dowiesz się również, jak zrobić kulki bankowe i ryżowe, które będą towarzyszyć zupie.

Oprócz tego przygotujesz również ryż jollof w afrykańskim stylu z kelewele i shito, pikantnym sosem z czarnego pieprzu. Na koniec przygotujemy typowy deser w postaci smażonych bananów z cynamonem.

Po zakończeniu zajęć możesz usiąść i cieszyć się wszystkimi swoimi kulinarnymi kreacjami. Będziesz także mógł porozmawiać z szefową kuchni, która przekaże Ci ciekawe informacje na temat kultury i historii kuchni ghańskiej.

Recenzje

4.8
· 2280 Recenzje
  • E
    E. H.
    4
    (0 Recenzje)
  • Y
    Y. E.
    5
    (0 Recenzje)
  • G
    G. T.
    5
    (0 Recenzje)
  • H
    H. Q.
    5
    (0 Recenzje)
  • Zobacz więcej

    Inne rzeczy, które trzeba wiedzieć

    Zasady anulowania