Klasa gotowania w Akkrze
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!





Najważniejsze informacje
Odkryj sekrety gastronomii Akry podczas tej prywatnej lekcji gotowania. Wraz z doświadczonym szefem kuchni nauczysz się przygotowywać tradycyjne ghańskie potrawy. Pod koniec zajęć możesz cieszyć się swoimi dziełami podczas lunchu z resztą grupy.
- Ciesz się wyjątkowym doświadczeniem w Akrze dzięki tej lekcji gotowania tylko dla Ciebie i Twojej grupy.
- Przygotuj autentyczne dania kuchni ghańskiej, takie jak ryż jollof , a następnie zjedz je na lunch.
- Naucz się tradycyjnych ghańskich technik gotowania od lokalnego szefa kuchni.
Co obejmuje
- Prywatna lekcja gotowania w Akrze.
- Opcjonalna wizyta na targu w celu zakupu składników.
- Przygotowanie 3 lokalnych potraw.
- Szef kuchni.
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Jeśli jesteś smakoszem, ta lekcja gotowania w Akrze jest idealna dla Ciebie. Ten warsztat jest całkowicie ekskluzywny tylko dla Ciebie i Twojej grupy. Przez kilka godzin lokalny ekspert w dziedzinie tradycyjnej kuchni ghańskiej nauczy Cię, jak przygotować jedne z najsmaczniejszych potraw w regionie.
Zajęcia, które potrwają około 3 do 6 godzin w zależności od liczby osób, rozpoczną się od opcjonalnej wizyty na lokalnym targu w celu wybrania najświeższych składników. Następnie uczestnicy udadzą się do kuchni, gdzie rozpocznie się prawdziwa przygoda.
Wraz z szefem kuchni jako przewodnikiem nauczysz się przygotowywać różne tradycyjne potrawy z Akry. Poda ci przepis na każde danie i nauczy cię odpowiednich technik, aby osiągnąć idealny smak i konsystencję. W sumie przygotujesz trzy dania: przystawkę, danie główne i deser.
Podczas zajęć dowiesz się, jak zrobić zupę z autentycznym afrykańskim fufu. Dowiesz się również, jak zrobić kulki bankowe i ryżowe, które będą towarzyszyć zupie.
Oprócz tego przygotujesz również ryż jollof w afrykańskim stylu z kelewele i shito, pikantnym sosem z czarnego pieprzu. Na koniec przygotujemy typowy deser w postaci smażonych bananów z cynamonem.
Po zakończeniu zajęć możesz usiąść i cieszyć się wszystkimi swoimi kulinarnymi kreacjami. Będziesz także mógł porozmawiać z szefową kuchni, która przekaże Ci ciekawe informacje na temat kultury i historii kuchni ghańskiej.