Kurs gotowania Paelli i Sangrii w Alicante
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!





Najważniejsze informacje
Dowiedz się, jak przygotować pyszną paellę i orzeźwiającą sangrię podczas tego wyjątkowego doświadczenia kulinarnego w Alicante, ekscytującej okazji do zanurzenia się w lokalnej kulturze gastronomicznej na około trzy i pół godziny. W towarzystwie profesjonalnego szefa kuchni nauczysz się wszystkich sztuczek niezbędnych do zachwycenia gości tym typowym daniem z Walencji i orzeźwienia ich tym iberyjskim napojem.
W towarzystwie profesjonalnego przewodnika rozpoczniesz swoją przygodę na targu w Alicante, gdzie będziesz mógł wybrać i kupić elementy do warsztatów. Ponadto, dzięki komentarzowi przewodnika, dowiesz się wszystkiego o znaczeniu gastronomii w historii i kulturze Alicante. Pod koniec warsztatów można zjeść autentyczny śródziemnomorski lunch. Wszystko to, z wygodą robienia tego w małych grupach liczących około 15 podróżników.
- Dowiedz się, jak przygotować pyszną paellę i orzeźwiającą sangrię z profesjonalnym szefem kuchni.
- Dowiedz się o znaczeniu gastronomii w historii i kulturze Alicante dzięki profesjonalnemu przewodnikowi, który będzie Ci towarzyszył na targu w Alicante w poszukiwaniu składników.
- Skosztuj autentycznego śródziemnomorskiego lunchu z paellą, sałatkami i wieloma innymi potrawami w małych grupach liczących około 15 osób.
Co obejmuje
- Warsztaty gotowania paelli i sangrii
- Profesjonalny szef kuchni jako nauczyciel
- Profesjonalny przewodnik
- Przekąski i napoje
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Odkryj wyjątkowe doświadczenie kulinarne w Alicante dzięki lekcji gotowania paelli i sangrii, ekscytującej okazji, aby zanurzyć się w lokalnej kulturze gastronomicznej, ucząc się, jak przygotować dwie charakterystyczne hiszpańskie potrawy podczas warsztatów trwających około czterech godzin.
Podczas tych warsztatów będziesz miał okazję zagłębić się w świat paelli, przepisu na ryż, który ma swoje korzenie we Wspólnocie Walenckiej i przekroczył granice, stając się hiszpańskim symbolem kulinarnym. Uznana za dobro o znaczeniu kulturowym paella to znacznie więcej niż posiłek: to tradycja. W towarzystwie profesjonalnego szefa kuchni poznasz sekrety idealnego przygotowania autentycznej paelli, w tym delikatny proces tworzenia socarrat, czyli lekkiego pieczenia ryżu, który koncentruje i intensyfikuje smaki.
Ale to nie wszystko, ponieważ zanurzysz się również w sztuce robienia sangrii, kultowego hiszpańskiego napoju. Pochodząca z Hiszpanii i Portugalii sangria to połączenie wina, owoców i nut likieru, które podbiło podniebienia na całym świecie. Pod fachowym okiem szefa kuchni dowiesz się, jak wybrać i połączyć odpowiednie składniki, aby uzyskać idealnie zbalansowaną sangrię.
Zanim zanurzysz się w warsztatach, rozpoczniesz swoją kulinarną przygodę na targu w Alicante, w towarzystwie profesjonalnego przewodnika, który pokaże ci sekrety rynku i pomoże wybrać świeże składniki potrzebne do gotowania. Oprócz poznania technik i przepisów, będziesz miał okazję skosztować pysznej domowej paelli i innych dań kuchni śródziemnomorskiej, a wszystko to w połączeniu z orzeźwiającymi kieliszkami sangrii. Ciesz się wyjątkowym doświadczeniem w małych grupach liczących około 15 osób.