Wycieczka po tapas w Jerez
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!





Najważniejsze informacje
Ciesz się kulinarnym doświadczeniem podczas tej wycieczki po tapas w Jerez. Podczas trwającej około dwóch godzin wycieczki w małej grupie lokalny przewodnik opowie o historii kuchni tej części Andaluzji.
Aby poznać ją z pierwszej ręki, podczas tej pieszej wycieczki po centrum miasta spróbujesz do trzech typowych tapas w towarzystwie trzech drinków. Niektóre z tych słynnych tapas to chicharrones lub ajo campero. Będziesz mieć również możliwość zrobienia tego na lunch lub kolację.
- Poznaj kulinarną historię Jerez dzięki tej pieszej wycieczce po tapas , która trwa około dwóch godzin.
- Skosztuj do trzech typowych tapas, którym towarzyszą odpowiednie napoje, podczas wycieczki w małej grupie.
- Poprowadzi Cię lokalny przewodnik, który wyjaśni historię każdego z tych tapas i kuchni Jerez
Co obejmuje
- Lokalny przewodnik
- Wycieczka piesza
- Trzy typowe tapas
- Trzy drinki
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Odkryj więcej smaków na swoim podniebieniu dzięki tej wycieczce po tapas w Jerez. Jest to około dwugodzinna wycieczka w małej grupie, podczas której lokalny przewodnik będzie ci towarzyszył, aby wyjaśnić historię tych typowych potraw. W centrum miasta skosztujesz do trzech tapas z odpowiadającymi im napojami, aby dowiedzieć się z pierwszej ręki, jak jedzą ludzie w tej części Andaluzji.
Jerez jest przystankiem dla wielu osób odwiedzających prowincję Kadyks. Wśród wielu powodów są jedzenie i napoje. To miasto słynie z piwnic z winami, ale także z tapas, które można zjeść, gdziekolwiek chcesz.
Dlatego podczas tej pieszej wycieczki będziesz miał okazję zjeść do trzech różnych tapas wraz z trzema różnymi napojami, którymi mogą być wino, piwo lub napoje bezalkoholowe.
Oto niektóre z typowych tapas w Jerez, których można spróbować:
- Ajo campero: jest to typowy przepis pochodzący z farm sherry, które rozsiane są po okolicy Jerez. Przygotowuje się go z tak zwanych pomidorów z winnicy i podaje w małej glinianej miseczce w towarzystwie rzodkiewek.
- Chicharrones: idealny przysmak, ponieważ są chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku. Zazwyczaj podawane są na ciepło i w małych kawałkach.
- Berza jerezana: typowe danie wywodzące się z kuchni cygańskiej. Jest to gulasz z dodatkiem pringá, idealny na zimę.
- Cola de toro (ogon byka): kolejny idealny gulasz na tapa o galaretowatej konsystencji, któremu towarzyszy obfity sos.
Będziesz mieć możliwość odbycia tej wycieczki w południe, na lunch, lub wieczorem, na kolację.