Gran Canaria Wycieczka Zwiedzanie z przewodnikiem destylarni Ron Arehucas
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!
Najważniejsze informacje
Dowiedz się wszystkiego o popularnym kanaryjskim rumie podczas wycieczki do fabryki rumu Arehucas na Gran Canarii. Podczas tej 45-minutowej wycieczki, prowadzonej przez profesjonalnego przewodnika, poznasz historię i tradycję tego popularnego trunku.
Podczas wycieczki odwiedzisz obiekty tej destylarni w mieście Arucas, na północy Gran Canarii, aby dowiedzieć się o składnikach kanaryjskiego rumu, a także o tym, jak butelkuje się ten napój, który dociera do wielu zakątków świata. Będziesz miał również okazję skosztować szerokiej gamy rumów i likierów.
- Zwiedzanie z profesjonalnym przewodnikiem fabryki Ron Arehucas znajdującej się w mieście Arucas, na północy Las Palmas de Gran Canaria.
- Jest to zajęcie trwające około 45 minut, podczas którego dowiesz się, jak powstaje słynny kanaryjski rum.
- Podczas wizyty w fabryce można skosztowaćszerokiej gamy rumów i likierów , a także kupić ich produkty w sklepie.
Co obejmuje
- Profesjonalny przewodnik
- Wejście do fabryki rumu Arehucas
- Degustacja rumów i likierów
- Transfer powrotny
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Skorzystaj z wizyty z profesjonalnym przewodnikiem w fabryce Ron Arehucas na Gran Canarii. Podczas tej trwającej około 45 minut aktywności będziesz miał okazję dowiedzieć się wszystkiego o historii, tradycji i produkcji tego popularnego likieru dzięki ekspertowi, który będzie Ci towarzyszył.
Znajdującasię w mieście Arucas, na północy Las Palmas, fabryka jest jedną z najstarszych piwnic rumowych w Europie. Podczas wizyty będziesz miał okazję skosztować szeregu rumów i likierów, tylko dla dorosłych, aby posmakować esencji tego napoju.
Ogólnie rzecz biorąc, wejście do fabryki będzie podzielone na pięć etapów, które obejmują historię pochodzenia Arehucas, wizytę w piwnicy, wizytę w młynie, pomieszczenia fermentacji i destylacji, aby dowiedzieć się o produkcji rumu. Następnie odwiedzisz rozlewnię, gdzie skosztujesz likierów.
Historia rumu kanaryjskiego sięga czasów Krzysztofa Kolumba. Mówi się, że to zakonnice destylowały rum w XVIII wieku w Arucas, kiedy na wyspie pojawiły się plantacje trzciny cukrowej.
Oprócz wizyty, będziesz miał również okazję kupić niektóre produkty fabryki w jej sklepie.