Kurs gotowania na Majorce
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!
Najważniejsze informacje
Naucz się gotować autentyczne hiszpańskie potrawy w prosty sposób dzięki tym lekcjom gotowania na Majorce. Przez około 3 godziny będziesz słuchać wyjaśnień profesjonalnego szefa kuchni, którego instrukcje będziesz samodzielnie powielać. Będziesz współpracować z resztą grupy, ucząc się lokalnych potraw. Grupa będzie niewielka, około 8 osób.
Pod koniec procesu gotowania wszystkie potrawy zostaną ułożone na stole do degustacji. W ten sposób, oprócz nauki gotowania, będziesz mógł również spróbować powstałych potraw.
- Naucz się prostych potraw, które możesz odtworzyć w domu dzięki tej lekcji gotowania.
- Będziesz gotować tradycyjne hiszpańskie potrawy, postępując zgodnie z instrukcjami szefa kuchni.
- Pod koniec gotowania będziesz mógł spróbować wszystkich potraw z zajęć.
- Grupy są małe, około 8 osób.
Co obejmuje
- Lekcje gotowania na Majorce
- Profesjonalny szef kuchni
- Degustacja żywności
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Weź udział w lekcji gotowania, podczas której nauczysz się samodzielnie gotować niektóre z najbardziej typowych i prostych hiszpańskich potraw. Podczas zajęć będziesz gotować własne potrawy, postępując zgodnie z instrukcjami profesjonalnego szefa kuchni.
Po zakończeniu przygotowywania wszystkich potraw przejdziesz do sesji degustacyjnej. Wszyscy uczestnicy zostaną posadzeni przy stole, gdzie będą dzielić się przygotowanymi przez siebie potrawami. Oznacza to, że skosztujesz również dań przygotowanych przez szefa kuchni.
Będzie to doświadczenie oparte na współpracy, w którym będziesz współpracować z innymi uczestnikami zajęć. Grupy są małe, około 8 osób w każdej klasie. Będziesz mógł z nimi porozmawiać i stworzyć przyjazną i zabawną atmosferę. Dzięki temu nie umknie ci żaden szczegół i będziesz całkowicie zanurzony w kulinarnej atmosferze.
Dzięki temu doświadczeniu spędzisz około 3 godzin, poznając kulturę gastronomiczną różnych regionów Hiszpanii. Przede wszystkim nauczysz się przygotowywać proste dania, które można wykorzystać jako przystawki. Należą do nich na przykład gazpacho. Obejmuje to również dania główne, takie jak paella i sobrasada, a nawet desery, takie jak crema catalana.