Warsztaty serowarskie Menorca Mahon
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!





Najważniejsze informacje
Zmień swoją podróż i weź udział w oryginalnych warsztatach serowarskich Mahón na Minorce. Podczas trwającej około 2 i pół godziny aktywności będziesz częścią autentycznego gospodarstwa mleczarskiego i poznasz tradycyjne metody produkcji.
Weźmiesz udział w produkcji typowego dla wyspy sera Mahón, wybierzesz się na wycieczkę z przewodnikiem po gospodarstwie, a na zakończenie będziesz mógł cieszyć się degustacją sera. Ta atrakcja jest przeznaczona dla małych grup.
- Ciesz się oryginalnym doświadczeniem w produkcji sera Mahón na farmie mlecznej.
- Poznaj tradycję produkcji sera i gospodarstwo, w tym żyjące tam zwierzęta.
Ciesz się degustacją domowych serów.
Co obejmuje
- Warsztaty serowarskie w Mahón na Minorce, trwające około 2,5 godziny.
- Wycieczka z przewodnikiem po farmie
- Produkcja sera Mahón (z możliwością wysłania go do domu po utwardzeniu).
- Degustacja serów
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Aktywność taka jak warsztaty serowarskie w Mahón na Minorce stworzy niezapomniane i bardzo oryginalne wspomnienie. Znajdziesz się pośrodku spokojnych wzgórz w głębi wyspy, w autentycznym gospodarstwie mle czarskim, które nadal stosuje najbardziej tradycyjne metody produkcji kół serowych.
Tam, przez około 2,5 godziny, będziesz wykonywać kilka czynności związanych z mleczarnią i jej codziennymi operacjami. Przede wszystkim zanurzysz się w codziennej produkcji typowego sera Mahón. Będziesz miał okazję spersonalizować swój własny ser i dostarczyć go do domu po utwardzeniu.
Warsztaty obejmują również wycieczkę z przewodnikiem po gospodarstwie. Podczas wycieczki poznasz z bliska zwierzęta, z którymi pracują, a nawet będziesz mógł karmić krowy i dawać mleko cielętom. Dowiesz się również o tradycyjnych metodach uprawy na Minorce.
Ostatnim akcentem będzie degustacja pysznych serów. Wszystkie z nich zostaną wyprodukowane w domu i na farmie, co jest bezcenne.
Ta aktywność jest przeznaczona dla małych grup liczących nie więcej niż 6 osób, co zapewnia bardziej osobiste i ekskluzywne doświadczenie. Na koniec zajęć dzieci otrzymają certyfikat Master Cheese Maker.