Kurs gotowania w stylu hiszpańskim w Sewilli

4.7
(1141 Recenzje)

O tej aktywności

Akceptowane są bilety na smartfonie
Czas trwania: 2 godz. 30 min
Ta aktywność ma WYJĄTKOWE recenzje
BEZPŁATNE anulowanie
Od
215 zł 196 zł
BEZPŁATNE anulowanie
Brak ukrytych opłat
  • Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
  • Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!

Najważniejsze informacje

Ta hiszpańska lekcja gotowania koncentruje się na trzech charakterystycznych przepisach: paella, tortilla de patatas i sangria. Zajęcia trwają zwykle od 2 do 3 godzin i obejmują wyjaśnienia doświadczonego kucharza, który opowie również historię potraw i napojów. Zajęcia odbywają się w sali z panoramicznym tarasem z widokiem na centrum Sewilli.

  • Naucz się gotować paellę i tortillę de patatas od doświadczonego szefa kuchni.
  • Poznaj pochodzenie najbardziej charakterystycznych hiszpańskich potraw.
  • Dowiedz się, jak przygotować idealną sangrię
  • Zajęcia odbywają się w przestrzeni w centrum Sewilli z panoramicznym widokiem na Torre del Oro, rzekę i katedrę.

Co obejmuje

  • Hiszpańska lekcja gotowania
  • Przekąski
  • Kolacja
  • Napoje alkoholowe i bezalkoholowe

Wybierz uczestników i datę

Krok po kroku

Ta lekcja hiszpańskiej gastronomii w Sewilli odbywa się w charakterystycznym miejscu w stolicy Sewilli. Z kuchni roztacza się widok na Torre de Oro i rzekę Gwadalkiwir, jedną z najpiękniejszych widokówek miasta. Zajęcia trwają około dwóch i pół godziny i są objaśniane przez doświadczonego szefa kuchni.

Kiedy myśli się o hiszpańskiej gastronomii, na myśl przychodzi jedno danie: paella. Zgodnie z tradycją, specjalność Walencji powstała we wnętrzu regionu między XV a XVI wiekiem. Było to tradycyjne danie chłopskie. Robotnicy wymyślili ją, łącząc składniki, które mieli do dyspozycji: ryż z Albufery, mięso z kurczaka lub królika i zieloną fasolkę. Wszystko doprawione szafranem i papryką.

Obecnie najbardziej znanym i popularnym wariantem jest paella z owocami morza, w skład której wchodzą mątwy, kalmary, małże, krewetki i raki. Obecnie jej popularność przekroczyła granice regionu i można się nią delektować w dowolnym miejscu w kraju, w tym w Sewilli.

Lekcja obejmuje inny klasyk krajowej gastronomii: tortilla de patatas (omlet ziemniaczany). To podstawowe danie narodziło się wieki temu, a jego historia wciąż owiana jest tajemnicą. Niektórzy uważają, że narodziła się w Nawarze w 1835 roku, podczas pierwszej wojny karlistowskiej. Inni uważają, że narodziła się w Estremadurze w 1798 roku. Prawda jest taka, że wydaje się, że jest to prosty przepis, ale aby zrobić go w najlepszy możliwy sposób, należy przestrzegać określonych wytycznych, które poznasz podczas kursu.

Wreszcie, lekcja kończy się klasycznym drinkiem: sangrią. Jest to letni klasyk i w dużej mierze zawdzięcza swój sukces świeżemu i owocowemu smakowi. Dowiesz się, jak idealnie połączyć czerwone wino, pomarańcze, brzoskwinie i cytrynę z mieszanką likierów. Doświadczenie, które pozwala gotować, a następnie smakować własne kreacje.

Recenzje

4.7
· 1141 Recenzje
  • M
    M.
    5
    (0 Recenzje)
  • K
    K.
    5
    (0 Recenzje)
  • R
    R.
    5
    (0 Recenzje)
  • C
    C.
    5
    (0 Recenzje)
  • Zobacz więcej

    Inne rzeczy, które trzeba wiedzieć

    Zasady anulowania