Kurs gotowania w stylu hiszpańskim w Sewilli
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!





Najważniejsze informacje
Ta hiszpańska lekcja gotowania koncentruje się na trzech charakterystycznych przepisach: paella, tortilla de patatas i sangria. Zajęcia trwają zwykle od 2 do 3 godzin i obejmują wyjaśnienia doświadczonego kucharza, który opowie również historię potraw i napojów. Zajęcia odbywają się w sali z panoramicznym tarasem z widokiem na centrum Sewilli.
- Naucz się gotować paellę i tortillę de patatas od doświadczonego szefa kuchni.
- Poznaj pochodzenie najbardziej charakterystycznych hiszpańskich potraw.
- Dowiedz się, jak przygotować idealną sangrię
- Zajęcia odbywają się w przestrzeni w centrum Sewilli z panoramicznym widokiem na Torre del Oro, rzekę i katedrę.
Co obejmuje
- Hiszpańska lekcja gotowania
- Przekąski
- Kolacja
- Napoje alkoholowe i bezalkoholowe
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Ta lekcja hiszpańskiej gastronomii w Sewilli odbywa się w charakterystycznym miejscu w stolicy Sewilli. Z kuchni roztacza się widok na Torre de Oro i rzekę Gwadalkiwir, jedną z najpiękniejszych widokówek miasta. Zajęcia trwają około dwóch i pół godziny i są objaśniane przez doświadczonego szefa kuchni.
Kiedy myśli się o hiszpańskiej gastronomii, na myśl przychodzi jedno danie: paella. Zgodnie z tradycją, specjalność Walencji powstała we wnętrzu regionu między XV a XVI wiekiem. Było to tradycyjne danie chłopskie. Robotnicy wymyślili ją, łącząc składniki, które mieli do dyspozycji: ryż z Albufery, mięso z kurczaka lub królika i zieloną fasolkę. Wszystko doprawione szafranem i papryką.
Obecnie najbardziej znanym i popularnym wariantem jest paella z owocami morza, w skład której wchodzą mątwy, kalmary, małże, krewetki i raki. Obecnie jej popularność przekroczyła granice regionu i można się nią delektować w dowolnym miejscu w kraju, w tym w Sewilli.
Lekcja obejmuje inny klasyk krajowej gastronomii: tortilla de patatas (omlet ziemniaczany). To podstawowe danie narodziło się wieki temu, a jego historia wciąż owiana jest tajemnicą. Niektórzy uważają, że narodziła się w Nawarze w 1835 roku, podczas pierwszej wojny karlistowskiej. Inni uważają, że narodziła się w Estremadurze w 1798 roku. Prawda jest taka, że wydaje się, że jest to prosty przepis, ale aby zrobić go w najlepszy możliwy sposób, należy przestrzegać określonych wytycznych, które poznasz podczas kursu.
Wreszcie, lekcja kończy się klasycznym drinkiem: sangrią. Jest to letni klasyk i w dużej mierze zawdzięcza swój sukces świeżemu i owocowemu smakowi. Dowiesz się, jak idealnie połączyć czerwone wino, pomarańcze, brzoskwinie i cytrynę z mieszanką likierów. Doświadczenie, które pozwala gotować, a następnie smakować własne kreacje.