Wycieczka kulinarna w Rydze
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!
Najważniejsze informacje
Poznaj łotewską kuchnię podczas tej gastronomicznej wycieczki po Rydze. Profesjonalny przewodnik będzie Ci towarzyszył podczas tej aktywności, która trwa około dwóch godzin w małych grupach. Poznaj łotewską kulturę i tradycję kulinarną podczas tej pieszej wycieczki, która odbywa się na Centralnym Rynku w Rydze, jednym z największych rynków na świeżym powietrzu w Europie.
Można tam spróbować lokalnych specjałów, takich jak wędzone ryby, sery, wypieki i marynowane warzywa. Dostępne są również opcje wegetariańskie.
- Ciesz się łotewską kuchnią podczas tej gastronomicznej wycieczki po Rydze, która trwa około dwóch godzin.
- Dowiedz się o kulturze i tradycjach gastronomicznych kraju bałtyckiego od profesjonalnego przewodnika .
- Skosztuj lokalnych specjałów kuchni łotewskiej, takich jak wędzone ryby, łotewski ser czy kiełbaski.
Co obejmuje
- Wycieczka gastronomiczna
- Przewodnik eksperta
- Degustacje lokalnych produktów
- Napoje
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Skosztuj łotewskiej kuchni podczas tej gastronomicznej wycieczki po Rydze. Jest to dwugodzinne doświadczenie dla małych grup liczących około 15 osób, podczas którego profesjonalny przewodnik będzie Ci towarzyszył przez Central Market, jeden z największych rynków na świeżym powietrzu w stolicy Łotwy.
Położony w samym sercu Rygi, jest uważany za jeden z największych rynków na świeżym powietrzu w Europie i stał się atrakcją turystyczną. Mieści się w pięciu dawnych hangarach Zeppelin, ponownie wykorzystanych po I wojnie światowej, ikonie architektonicznego krajobrazu Rygi.
Można tu spróbować wielu łotewskich specjałów, takich jak wędzone kiełbaski. Inne lokalne specjały , których będziesz miał okazję spróbować podczas spaceru po tym targu założonym w 1930 roku, obejmują wędzone ryby, marynowane warzywa i doskonały chleb żytni.