Klasa Gotowania w Meridzie
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!





Najważniejsze informacje
Naucz się gotować typowe jukateckie potrawy z całym ich smakiem dzięki tym lekcjom gotowania w Meridzie. Z pomocą lokalnego szefa kuchni poznasz sekrety gastronomii półwyspu i przygotujesz tradycyjne trzydaniowe menu.
To 5-godzinne doświadczenie obejmuje również proces zakupów składników, dzięki czemu dowiesz się, jak gotować wszystko krok po kroku: od wyboru najlepszych surowców po maksymalne wykorzystanie każdego elementu. Zobaczysz także, jak wygląda codzienne życie w tętniącym życiem mieście.
- Nauczsię gotować menu składające się z trzech typowychdań z gastronomii stanu Jukatan.
- Odkryj wszystkie sekrety od profesjonalnego lokalnego szefa kuchni.
- Ciesz się spacerem po mieście Mérida, kupując najlepsze surowce na jego rynkach.
Co obejmuje
- Lokalny szef kuchni
- Lekcja gotowania
- Trzydaniowy lunch
- Napoje
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Zanurz się głęboko w gastronomii stanu Jukatan i naucz się gotować autentyczne trzydaniowe lokalne menu podczas tych lekcji gotowania w Meridzie, 5-godzinnego doświadczenia pełnego smaku i nauki.
Swoją przygodę rozpoczniesz na ulicach miasta, gdzie będziesz mógł zobaczyć codzienne życie i poczuć się jak miejscowy, wędrując po ulicach i sklepach w poszukiwaniu najświeższych i najlepszych składników.
Możesz przygotować typowe jukateckie potrawy, takie jak empanadas, krem kokosowy sikilpak, papadzules (kukurydziane tortille wypełnione gotowanym jajkiem z tradycyjnej kuchni Majów) lub poc chuc (filetowana wieprzowina marynowana w kwaśnej pomarańczy, czosnku i pieprzu i grillowana na węglu drzewnym na plancha lub grillu).
Dzięki doświadczonemu lokalnemu szefowi kuchni, który poprowadzi Cię przez cały proces, odkryjesz, jak wydobyć każdą nutę smakową z każdego składnika, przygotowując trzydaniowy posiłek jak mistrz kuchni meksykańskiej.