Wycieczka kulinarna po Lizbonie
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!





Najważniejsze informacje
Daj się ponieść tej gastronomicznej i winiarskiej wycieczce po ulicach i restauracjach Lizbony. Wycieczka trwa około 3 godzin, podczas których lokalny przewodnik wyjaśni, jak docenić dobre wino i cieszyć się portugalską gastronomią.
Odwiedzisz tradycyjne restauracje oferujące autentyczne przysmaki. Obejmują one dania takie jak placek z dorsza, kiełbaski lub tapas, którym towarzyszą wspaniałe wina, takie jak wino porto lub likier Ginja. Co więcej, zrobisz to wszystko w komfortowy sposób, ponieważ grupy są małe, maksymalnie 14-osobowe.
- Odwiedź różne tradycyjne restauracje, degustując przysmaki, takie jak placek z dorsza, ser, marmolada i wspaniałe wina z okolicy.
- Lokalny przewodnik będzie Ci towarzyszył, aby wyjaśnić historię i znaczenie każdego dania.
- Będziesz częścią małej grupy liczącej około 14 osób.
Co obejmuje
- Lokalny przewodnik
- Degustacja żywności
- Degustacja wina
- Małe grupy
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Lizbona jest stolicą, która oferuje wspaniałą historię, ale ta wycieczka zabierze Cię w głąb jej zwyczajów gastronomicznych i winiarskich. Całkowity czas trwania wycieczki to około 3 godziny, podczas których odwiedzisz tradycyjne i bardzo znane restauracje w mieście.
W każdej z nich skosztujesz różnych potraw i napojów, ale nie tylko ich skosztujesz, ale także dowiesz się, jak są wytwarzane i dlaczego stały się sławne. Będzie to możliwe dzięki lokalnemu przewodnikowi , który wyjaśni historię potraw, w jaki sposób stały się one sławne lub tradycyjne i jak się je spożywa.
Ponadto przewodnik będzie mógł poświęcić Ci więcej uwagi i zapewnić Ci spersonalizowane doświadczenie, ponieważ będziesz częścią małej grupy. W szczególności grupy liczą około 14 osób, więc będziesz mógł zadać przewodnikowi wszelkie pytania. W ten sposób skosztujesz jednych z najbardziej tradycyjnych potraw w mieście, takich jak placek z dorsza, tapas lub dżem w towarzystwie najlepszych win i alkoholi.
Nie zapominając o tym, że odwiedzisz najsłynniejsze restauracje w mieście, takie jak pierwsze miejsce, które zaczęło sprzedawać Ginjinha, ulubiony portugalski likier, w 1840 roku.
Z drugiej strony udasz się również do jednej z najbardziej znanych restauracji w mieście, gdzie skosztujesz typowej bifany, kanapki z wieprzowiną, w towarzystwie piwa z beczki. Jak więc widzisz, odwiedzisz bardziej znane i lepiej znane miejsca.