Wycieczka kulinarna w Charleston
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!
Najważniejsze informacje
Ta wycieczka kulinarna po Charleston zabierze Cię do różnorodnego i wykwintnego kulinarnego wszechświata miasta podczas pieszej wycieczki trwającej około dwóch i pół godziny z przewodnikiem-ekspertem.
Odwiedzisz legendarną Dzielnicę Francuską i targ miejski, jednocześnie próbując menu czterech różnych restauracji, w których skosztujesz tradycyjnych potraw z regionu. Poznasz autentyczny styl gotowania Lowcountry typowy dla Karoliny Południowej.
- Odkryj wspaniałą kuchnię Lowcountry podczas tej wycieczki kulinarnej po Charleston.
- Skosztuj czterech dań z czterech lokalnych restauracji w centrum miasta
- Spacer po Dzielnicy Francuskiej i City Market z profesjonalnym przewodnikiem.
Co obejmuje
- Charleston Food Tour
- Degustacja czterech posiłków
- Spacer po rynku miejskim
- Profesjonalny przewodnik z wiedzą historyczną
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Przeżyjkulinarne, historyczne i kulturalne doświadczenie w centrum Charleston podczas tej wycieczki kulinarnej, idealnej do poznania tradycji miasta poprzez jego kuchnię, eksperymentując z typowymi smakami Karoliny Południowej.
Przewodnik-ekspert opowie o bogatej historii najbardziej charakterystycznych miejsc w centrum miasta. Uzyskasz wgląd w zwyczaje mieszkańców, degustując cztery różne menu z różnych restauracji.
Poznasz zasady i cuda stylu gotowania Lowcountry, oryginalnego dla tego regionu Karoliny Południowej, słynącego z potraw takich jak klasyczne smażone zielone pomidory, jarmuż, barbecue, zupa krabowa, krewetki i kasza, wśród wielu innych przysmaków.
Będziesz spacerować po dzielnicach French Quarter i City Market, dwóch obowiązkowych miejscach, w których mieszkańcy podkreślają smaki Południa.
Odkrywając to miejsce, przekonasz się, dlaczego kuchnia Charleston zdobyła wiele nagród na całym świecie, znana z połączenia owoców morza i skrupulatnego, uważnego wykonania profesjonalnych szefów kuchni.