Nowy Orlean - Kurs Gotowania Demonstracyjnego
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!
Najważniejsze informacje
Poznaj typową gastronomię Nowego Orleanu podczas lekcji pokazowej gotowania. W zajęciach trwających około dwóch godzin i w grupach liczących około 34 osób, weźmiesz udział w warsztatach, aby poznać podstawowe zasady i składniki kuchni tego amerykańskiego regionu.
Podczas tego doświadczenia będziesz miał okazję skosztować potraw przygotowanych podczas zajęć, a także napić się kawy, mrożonej herbaty i piwa. Pod koniec zajęć szef kuchni przekaże ci przepisy, które będziesz mógł wypróbować w domu i cieszyć się kuchnią Luizjany.
- Dowiedz się, jak gotować typowe dania kuchni nowoorleańskiej dzięki tej lekcji pokazowej trwającej około dwóch godzin w grupach liczących około 34 osób .
- Poznaj wszystkie podstawowe zasady i składniki, które królują w tradycyjnych potrawach tego amerykańskiego regionu, takich jak między innymi krewetki, zupa kukurydziana i krabowa czy pudding chlebowy.
- Skosztujdań przygotowanych podczas zajęć i wypij do nich wybraną kawę, mrożoną herbatę lub piwo.
- Odkryj tę kuchnię w domu, korzystając z przepisów podanych na koniec lekcji pokazowej.
Co obejmuje
- Zajęcia szkoleniowe
- Profesjonalny szef kuchni
- Degustacja żywności
- Kawa, mrożona herbata i piwo
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Dowiedz się, jak zostać szefem kuchni w kuchni nowoorleańskiej dzięki tej klasie demonstracyjnej. Podczas trwającego około dwóch godzin doświadczenia w grupach liczących około 34 osób ekspert pokaże, jak powstają dania, które podróżowały po całym świecie.
Podczas warsztatów będzie można skosztować dużych porcji przygotowanych dań, a także napić się kawy, mrożonej herbaty lub piwa. Będziesz mógł również zabrać przepisy na dania, które zostaną przygotowane, abyś mógł wypróbować je w domu.
Kuchnia kreolska Luizjany to styl gotowania, który łączy wpływy francuskie, hiszpańskie, karaibskie i afrykańskie ze względu na epokę kolonialną ostatnich kilku stuleci, w której niewolnicy wykonywali najcięższą pracę.
Podczas zajęć zobaczysz, jak przygotowywane są niektóre z głównych dań Nowego Orleanu, takie jak chowder z kukurydzy i kraba, gumbo, dzik, krewetki, etoufee z kraba czy pudding chlebowy.