Khao Lak Kurs Gotowania Tajskiego
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!





Najważniejsze informacje
Jeśli kochasz jedzenie, pokochasz tę tajską lekcję gotowania w Khao Lak w Tajlandii. Szacowany czas trwania tego doświadczenia wyniesie około 4 godzin. Transfer w obie strony, lunch i profesjonalny przewodnik będą Ci towarzyszyć podczas tej pysznej aktywności.
Aby zoptymalizować doświadczenie, zajęcia te będą odbywać się w małych grupach liczących około 10 osób. Dowiedz się od autentycznego tajskiego szefa kuchni, jak przygotować do 3 potraw, w tym kulinarne przysmaki, takie jak Kaeng Chu Chi Pla, Buaoli i Yam Som O. Odwiedzisz także lokalny targ , aby odebrać składniki potrzebne do stworzenia Twojego dzieła.
- Dołącz do tej lekcji gotowania tajskiego w Khao Lak i ucz się od prawdziwego szefa kuchni o kuchni tej części świata.
- Przewodnik będzie z Tobą podczas tego doświadczenia w małej grupie, a także będzie Ci towarzyszył w zbieraniu świeżych składników na lokalnym targu.
- Przygotujesz do 3 typowych tajskich potraw, skosztujesz ich i będziesz mieć zapewniony transport do i z targu.
Co obejmuje
- Lekcja gotowania tajskiego w Khao Lak
- Przygotowanie 3 dań
- Wizyta na rynku
- Przelewy zwrotne
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
W tym wyjątkowym doświadczeniu kulinarnym weźmiesz udział w ekscytującej lekcji gotowania tajskiego w tętniącym życiem mieście Khao Lak w Tajlandii. Co najlepsze, nie będziesz musiał martwić się o transport, ponieważ transfer powrotny zostanie zorganizowany tak, aby Twoje doświadczenie było wygodne i bezproblemowe.
Podczas około 4 godzin zanurzania się w tajnikach tajskiej gastronomii, będziesz miał okazję uczyć się od autentycznego lokalnego szefa kuchni i odkrywać smaki i techniki stojące za najbardziej kultowymi potrawami regionu. Ponadto zostaniesz poczęstowany pysznym lunchem, przygotowanym samodzielnie pod czujnym okiem szefa kuchni.
Aby zapewnić spersonalizowaną uwagę i jak najlepsze wykorzystanie tej klasy kulinarnej, zdecydowaliśmy się utrzymać małe grupy, składające się z około 10 osób. Pozwala to na bliższą interakcję z szefem kuchni i otrzymywanie szczegółowych instrukcji na każdym etapie procesu gotowania.
Ale doświadczenie nie ogranicza się tylko do przygotowywania potraw w kuchni. Będziesz miał również okazję zanurzyć się w autentyczności tajskiej kuchni, odwiedzając lokalny rynek. Tam, wraz z szefem kuchni, będziesz mógł wybrać świeże składniki do wykorzystania w swoich kulinarnych kreacjach.
Kuchnia tajska jest bogata, zróżnicowana i bardzo kompletna, w tym na przykład Kaeng Chu Chi Pla, Buaoli i Yam Som O, a nawet smażona wieprzowina , z których niektóre można przygotować samodzielnie podczas zajęć.