Kurs gotowania kuchni wietnamskiej w Hanoi
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!





Najważniejsze informacje
Poznaj i posmakuj najlepszych potraw podczas lekcji wietnamskiego gotowania w Hanoi. Podczas zajęć trwających około czterech i pół godziny dla małych grup liczących około 10 osób, będziesz mógł udać się na targ w stolicy Wietnamu, aby kupić lokalne składniki z instruktorem , który będzie Ci towarzyszył podczas tego doświadczenia.
Będziesz mógł przygotować kompletne menu w domu lokalnego mieszkańca, a następnie zabrać przepisy do domu, aby kontynuować praktykę. Możesz także delektować się lunchem lub kolacją, sezonowymi owocami i lokalnymi winami lub innymi napojami. Nie musisz martwić się o transport, ponieważ transfer do i z hotelu jest wliczony w cenę.
- Poznaj kuchnię wietnamską podczas lekcji gotowania w Hanoi, podczas której udasz się na lokalny targ, aby kupić składniki do posiłku.
- Przygotuj pełne menu z instruktorem w kuchni wietnamskiego mężczyzny podczas zajęć trwających około czterech i pół godziny .
- Ciesz się lunchem lub kolacją, a także napojami i deserem w małej grupie dla około 10 osób.
- Nie martw się o transport, ponieważ rezerwacja obejmuje transfer do iz hotelu w Hanoi.
Co obejmuje
- Wietnamska lekcja gotowania w Hanoi
- Transfer do i z hotelu
- Lunch/kolacja
- Instruktor gotowania
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Odkryj kuchnię wietnamską podczas tych zajęć w Hanoi. Zajęcia trwają około czterech i pół godziny i są przeznaczone dla małych grup liczących około 10 osób. W ramach tej rezerwacji, która obejmuje również transport do i z hotelu, można zjeść lunch lub kolację, a także deser i napoje.
Przed rozpoczęciem gotowania udasz się na targ w stolicy Wietnamu, aby kupić różne składniki potrzebne do lekcji gotowania. Zajęcia odbędą się w kuchni lokalnego mieszkańca, aby zanurzyć się w kulturze kraju.
W całym kraju istnieją trzy ważne cechy kuchni wietnamskiej: świeżość, kreatywność i prezentacja. Większość mięs i produktów używanych w kuchni wietnamskiej jest gotowana na wolnym ogniu, dzięki czemu zachowuje wiele ze swojej oryginalnej tekstury i koloru.
Przykładem menu, które zostanie ci zaoferowane, jest sałatka z kwiatów bananowca, a także typowe danie Bun Cha, danie wieprzowe z sosem słodko-kwaśnym. Zaproponowany zostanie również przepis na tradycyjne smażone sajgonki, a także deser z żółtek jaj i skondensowanego mleka z kremowym flanem na kawie lub ciemnej czekoladzie.
Podczas całego doświadczenia będziesz miał okazję spróbować lunchu lub kolacji, a także sezonowych owoców, lokalnych win, herbaty ziołowej lub kawy oraz napojów alkoholowych.