Kurs gotowania Culurgiones w Cagliari

4.7
(871 Recenzje)

O tej aktywności

Akceptowane są bilety na smartfonie
Czas trwania: 3 godz.
Ta aktywność ma WYJĄTKOWE recenzje
Natychmiastowe potwierdzenie
BEZPŁATNE anulowanie
Od
378 zł 344 zł
BEZPŁATNE anulowanie
Brak ukrytych opłat
  • Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
  • Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!

Najważniejsze informacje

Ta lekcja gotowania culurgiones w Cagliari jest idealna dla tych, którzy chcą odkryć ofertę gastronomiczną Sardynii. Jest przeznaczony dla małych grup i pozwala nauczyć się robić culurgiones, typowy nadziewany makaron regionu. W rzeczywistości można delektować się pełnym obiadem składającym się z przystawek, culurgiones i deseru, w towarzystwie lokalnych win i wody. Aktywność trwa około 3 godzin i obejmuje lokalnego kucharza.

  • Dowiedz się,jak zrobić culurgiones, sardyński nadziewany makaron.
  • Ciesz się pysznym trzydaniowym lunchem w domu lokalnego kucharza.
  • Skorzystaj z zajęć w małej grupie

Co obejmuje

  • Lekcja gotowania Culurgiones
  • Lokalny kucharz
  • Lunch (3 dania)
  • Wino

Wybierz uczestników i datę

Krok po kroku

Ta aktywność jest idealna dla miłośników dobrego jedzenia. Dowiesz się, jak zrobić culurgiones, typowe sardyńskie danie podobne do ravioli lub nadziewanych gnocchi, wyróżniające się charakterystycznym kształtem fałdy lub woreczka. Kurs trwa około 3 godzin i odbywa się w domu lokalnego szefa kuchni.

Kucharz nauczy Cię, jak je przygotować, ale możesz także delektować się trzydaniowym obiadem w towarzystwie wina i wody, wśród których możesz znaleźć takie potrawy jak:

  • Pecorino: twardy ser wytwarzany z mleka owczego. Ma silny i charakterystyczny smak, który zmienia się w zależności od jego dojrzałości.
  • Culurgiones: składają się z cienkiego ciasta z semoliny lub mąki z pszenicy durum, złożonego w kształt półksiężyca. Nadzienie może zawierać ziemniaki, ser i aromatyczne zioła.
  • Desery: można skosztować lokalnych słodyczy, takich jak suspiros (z migdałów, cukru i białka jajka) lub pardulas, małych tartaletek wypełnionych mieszanką słodkiego sera ricotta, cukru, jajek i skórki pomarańczowej lub cytrynowej.

Recenzje

4.7
· 871 Recenzje
  • I
    I.
    5
    (0 Recenzje)
  • E
    E.
    5
    (0 Recenzje)
  • S
    S.
    4
    (0 Recenzje)
  • M
    M.
    5
    (0 Recenzje)
  • Zobacz więcej

    Inne rzeczy, które trzeba wiedzieć

    Zasady anulowania