Riomaggiore Klasa Gotowania
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast





Najważniejsze informacje
Idealna aktywność dla miłośników jedzenia, którzy chcą nauczyć się włoskich technik gotowania i doświadczyć obiadu lub kolacji w autentycznym lokalnym domu. Wejdziesz do domu rodziny z Riomaggiore, która przygotuje trzydaniowe menu ze świeżym makaronem, daniem głównym i tiramisu. Trwa to około 3 godzin i obejmuje powitalny aperitif , wodę i wino.
- Poznaj najlepsze techniki i przepisy włoskiej gastronomii podczas lekcji gotowania w Riomaggiore.
- Skosztuj trzydaniowego menu przygotowanego przez lokalnego gospodarza w jego wspaniałym domu w Cinque Terre.
- Odkryj aromaty miodu, suszonych owoców, kandyzowanych cytrusów i przypraw wina Sciacchetrà.
- Ciesz się aktywnością dla małych grup do 8 osób, aby uzyskać intymne i spersonalizowane doświadczenie.
Co obejmuje
- Lekcja gotowania makaronu i tiramisu w Riomaggiore
- Kucharz ekspert
- Aperitif
- Lunch lub obiad (3 dania)
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Ta aktywność trwa około 3 godzin i obejmuje trzydaniowe menu, powitalny aperitif, wino i wodę. Jakby tego było mało, wejdziesz do domu rodziny z Riomaggiore, która przygotuje typowe włoskie i regionalne specjały. Wśród niektórych potraw, które mogą być częścią tego doświadczenia są:
- Gnocchi lub Tagliatelle al sugo - Świeży domowy makaron - tagliatelle lub gnocchi - w towarzystwie ragu, gęstego sosu na bazie mięsa mielonego, pomidorów i innych składników. Wymaga powolnego gotowania na małym ogniu.
- Tomaxelle - to nazwa nadana cielęcym roladkom nadziewanym mięsem, serem i ziołami, typowym dla tego regionu. Zazwyczaj podaje się je z duszonym groszkiem lub puree ziemniaczanym. Według tradycji przepis ten został wynaleziony w 1800 roku.
- Tiramisù - prawdopodobnie najbardziej znany włoski deser na świecie. Składa się z warstw biszkoptów zanurzonych w kawie i wypełnionych kremem mascarpone. Powierzchnia posypana jest kakao.
Tiramisù towarzyszyć będzie kieliszek Sciacchetrà, słodkiego wina wytwarzanego z lokalnych odmian winogron regionu Cinque Terre, takich jak Bosco, Albarola i Vermentin. Winogrona są ręcznie zbierane z tarasowych winnic typowych dla regionu i pozostawiane do wyschnięcia na słońcu na trzcinowych matach. Proces ten pomaga skoncentrować cukry i aromaty.