Riomaggiore Klasa Gotowania

4.7
(1827 Recenzje)

O tej aktywności

Ta aktywność ma WYJĄTKOWE recenzje
Natychmiastowe potwierdzenie
Od
891 zł 810 zł
Brak ukrytych opłat
  • Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast

Najważniejsze informacje

Idealna aktywność dla miłośników jedzenia, którzy chcą nauczyć się włoskich technik gotowania i doświadczyć obiadu lub kolacji w autentycznym lokalnym domu. Wejdziesz do domu rodziny z Riomaggiore, która przygotuje trzydaniowe menu ze świeżym makaronem, daniem głównym i tiramisu. Trwa to około 3 godzin i obejmuje powitalny aperitif , wodę i wino.

  • Poznaj najlepsze techniki i przepisy włoskiej gastronomii podczas lekcji gotowania w Riomaggiore.
  • Skosztuj trzydaniowego menu przygotowanego przez lokalnego gospodarza w jego wspaniałym domu w Cinque Terre.
  • Odkryj aromaty miodu, suszonych owoców, kandyzowanych cytrusów i przypraw wina Sciacchetrà.
  • Ciesz się aktywnością dla małych grup do 8 osób, aby uzyskać intymne i spersonalizowane doświadczenie.

Co obejmuje

  • Lekcja gotowania makaronu i tiramisu w Riomaggiore
  • Kucharz ekspert
  • Aperitif
  • Lunch lub obiad (3 dania)

Wybierz uczestników i datę

Krok po kroku

Ta aktywność trwa około 3 godzin i obejmuje trzydaniowe menu, powitalny aperitif, wino i wodę. Jakby tego było mało, wejdziesz do domu rodziny z Riomaggiore, która przygotuje typowe włoskie i regionalne specjały. Wśród niektórych potraw, które mogą być częścią tego doświadczenia są:

  • Gnocchi lub Tagliatelle al sugo - Świeży domowy makaron - tagliatelle lub gnocchi - w towarzystwie ragu, gęstego sosu na bazie mięsa mielonego, pomidorów i innych składników. Wymaga powolnego gotowania na małym ogniu.
  • Tomaxelle - to nazwa nadana cielęcym roladkom nadziewanym mięsem, serem i ziołami, typowym dla tego regionu. Zazwyczaj podaje się je z duszonym groszkiem lub puree ziemniaczanym. Według tradycji przepis ten został wynaleziony w 1800 roku.
  • Tiramisù - prawdopodobnie najbardziej znany włoski deser na świecie. Składa się z warstw biszkoptów zanurzonych w kawie i wypełnionych kremem mascarpone. Powierzchnia posypana jest kakao.

Tiramisù towarzyszyć będzie kieliszek Sciacchetrà, słodkiego wina wytwarzanego z lokalnych odmian winogron regionu Cinque Terre, takich jak Bosco, Albarola i Vermentin. Winogrona są ręcznie zbierane z tarasowych winnic typowych dla regionu i pozostawiane do wyschnięcia na słońcu na trzcinowych matach. Proces ten pomaga skoncentrować cukry i aromaty.

Recenzje

4.7
· 1827 Recenzje
  • R
    R. Z.
    4
    (0 Recenzje)
  • J
    J. M.
    4
    (0 Recenzje)
  • T
    T. U.
    4
    (0 Recenzje)
  • R
    R. N.
    4
    (0 Recenzje)
  • Zobacz więcej

    Inne rzeczy, które trzeba wiedzieć

    Zasady anulowania