Kurs gotowania Gnocchi i Pesto w Riomaggiore

4.6
(1616 Recenzje)

O tej aktywności

Ta aktywność ma WSPANIAŁE recenzje
Natychmiastowe potwierdzenie
Od
892 zł 811 zł
Brak ukrytych opłat
  • Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast

Najważniejsze informacje

Trwające około 3 godzin doświadczenie gastronomiczne odbywa się w posiadłości doświadczonego szefa kuchni w Riomaggiore, w samym sercu Cinque Terre. Z widokiem na morze i okoliczne winnice, jest to idealne miejsce, aby nauczyć się przygotowywać najsłynniejsze danie regionu, gnocchi al pesto. Zajęcia obejmują wodę, lokalne wina i domowy deser.

  • Dowiedz się, jak przygotować pyszne wegetariańskie gnocchi i pesto podczas lekcji gotowania w Riomaggiore.
  • Popraw swoje umiejętności kulinarne dzięki wskazówkom włoskiego szefa kuchni .
  • Skosztujlokalnych win i wybierz się na spacer po winnicy z widokiem na morze
  • Skorzystaj z zajęć w małej grupie w intymnym i spersonalizowanym doświadczeniu.

Co obejmuje

  • Lekcja gotowania gnocchi i pesto w Riomaggiore
  • Kucharz ekspert
  • Lunch lub obiad (3 dania)
  • Aperitif

Wybierz uczestników i datę

Krok po kroku

Ta lekcja gotowania daje możliwość nauczenia się, jak przygotować, wraz z lokalnym kucharzem, typowe danie regionu Riomaggiore: gnocchi al pesto. Zajęcia odbywają się w gospodarstwie położonym w malowniczej okolicy Cinque Terre. Doświadczenie trwa około 3 godzin i obejmuje domowy deser lub świeże owoce, wino i spacer po winnicy, podczas którego gospodarze wyjaśnią uprawiane odmiany i ich cechy.

Tradycyjne pesto Genovese jest przygotowywane przez zmielenie świeżej bazylii, czosnku, orzeszków piniowych, parmezanu lub sera pecorino, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i soli. Jego dokładne pochodzenie jest przedmiotem dyskusji, ale uważa się, że pochodzi z czasów średniowiecza. Kluczową transformacją, która dała początek pesto, jakie znamy dzisiaj, jest dodanie orzeszków piniowych, prawdopodobnie od XIX wieku. Gnocchi al pesto są cenione za prostotę i świeży, aromatyczny smak.

Doświadczenie kończy się domowym deserem. W regionie najbardziej tradycyjna jest tarta migdałowa, którą przygotowuje się z drobno zmielonych migdałów lub orzechów laskowych, cukru, jajek i często skórki z cytryny lub innych aromatów, takich jak wanilia. Na zewnątrz jest złotobrązowa i lekko chrupiąca, podczas gdy wnętrze pozostaje delikatne. Alternatywnie, lunch lub kolację można zakończyć świeżymi owocami.

Recenzje

4.6
· 1616 Recenzje
  • K
    K. M.
    5
    (0 Recenzje)
  • W
    W. J.
    5
    (0 Recenzje)
  • L
    L. O.
    5
    (0 Recenzje)
  • J
    J. R.
    5
    (0 Recenzje)
  • Zobacz więcej

    Inne rzeczy, które trzeba wiedzieć

    Zasady anulowania