Klasa robienia pizzy w Neapolu
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!





Najważniejsze informacje
Nie przegap tego doświadczenia, w którym weźmiesz udział w lekcji gotowania pizzy w Neapolu. Dowiedz się o historii i przygotowaniu jednego z najbardziej lubianych dań na świecie od profesjonalnego pizzaiolo. Będziesz mógł cieszyć się własną pracą, a także otrzymasz przekąski, deser i napoje.
Zajęcia, które trwają około 3 godzin, będą prowadzone w małych grupach po 10 osób, aby zoptymalizować doświadczenie. Wybierz warsztaty przygotowywania pizzy na lunch lub kolację i ciesz się autentycznym włoskim doświadczeniem.
- Naucz się podczas tej lekcji gotowania pizzy w Neapolu, jak przygotować jedno z najsmaczniejszych włoskich dań.
- Wraz z profesjonalnym pizzaiolo i w małej grupie 10 osób weźmiesz udział w warsztatach kulinarnych, podczas których odkryjesz historię pizzy.
- Wybierzmiędzy warsztatem obiadowym lub kolacyjnym i skosztuj własnego kulinarnego dzieła. W cenę wliczone są również przekąski, deser i napoje.
Co obejmuje
- Lekcja gotowania pizzy w Neapolu
- Przekąski, deser i napoje bezalkoholowe
- Opcja warsztatów z lunchem lub kolacją
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Ta atrakcja obejmuje lekcję gotowania pizzy w Neapolu. Przez około 3 godziny będziesz uczestniczyć w doświadczeniu, w którym przygotujesz i skosztujesz własnego kulinarnego dzieła. Wybierz między warsztatem obiadowym lub kolacyjnym, przygotuj pizzę i ciesz się dołączonymi przystawkami, deserem i przekąskami.
Aby zoptymalizować doświadczenie, w zajęciach weźmie udział około 10 uczestników. Dzięki poradom i wyjaśnieniom mistrza pizzaiolo nie tylko przygotujesz własną pizzę, ale także odkryjesz całą historię związaną z jednym z najsłynniejszych dań na świecie.
Przygotuj sos pomidorowy, ser mozzarella, bazylię, oliwę z oliwek i zabierz się do pracy. Dzięki tym składnikom będziesz w stanie stworzyć danie, które zadziwiło tak wielu ludzi na całym świecie. Po nauczeniu się, jak ją zrobić, możesz zaskoczyć swoją rodzinę, przyjaciół lub partnera, przygotowując pyszny przysmak.
Pizza jest jednym z najczęściej spożywanych produktów gastronomicznych na świecie, a jej pochodzenie wywodzi się z Neapolu we Włoszech. Zgodnie z historią, jej pojawienie się sięga XIX wieku, będąc do połowy XX wieku ekskluzywnym daniem tego miasta. Chociaż można ją przygotować z bardzo niewielu składników, neapolitańczycy twierdzą, że istnieją tylko dwa prawdziwe rodzaje pizzy: marinara i margherita.
Ciekawostką jest fakt, że istnieje oficjalny certyfikat pizzy neapolitańskiej, stworzony w 1984 roku. Jest on przyznawany tym zakładom lub restauracjom, które wytwarzają pizzę zgodnie z tradycjami rzemieślniczymi, a także spełniają inne wymagania. Tylko kilkaset restauracji we Włoszech posiada ten certyfikat.