Doświadczenie kulinarne w Palermo

4.6
(2248 Recenzje)

O tej aktywności

Ta aktywność ma WSPANIAŁE recenzje
Natychmiastowe potwierdzenie
Od
400 zł 364 zł
Brak ukrytych opłat
  • Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast

Najważniejsze informacje

Dołącz do tego gastronomicznego doświadczenia trwającego około 3 godzin, które pozwoli Ci wejść do domu doświadczonego włoskiego szefa kuchni w Palermo. Dzięki tej rezerwacji będziesz miał okazję spróbować tradycyjnych sycylijskich potraw, takich jak caponata, sarde alla beccafico, cassata i inne specjały. Będziesz mieć wybór między lunchem a kolacją. Całkowita cena obejmuje wino, wodę i kawę.

  • Ciesz się sycylijskim doświadczeniem kulinarnym w domu lokalnego szefa kuchni w Palermo.
  • Delektuj się czterodaniowym menu na lunch lub kolację.
  • Ciesz się prywatną aktywnością , aby uzyskać intymne i spersonalizowane doświadczenie.

Co obejmuje

  • Doświadczenie gastronomiczne w Palermo
  • Lokalny gospodarz / Cesarine
  • 4-daniowe menu na lunch lub kolację
  • Wino, kawa i woda

Wybierz uczestników i datę

Krok po kroku

Wybierając to doświadczenie, będziesz mógł wejść do domu rodziny z Palermo, która przygotuje pyszne czterodaniowe menu. Trwa to około 3 godzin i jest idealnym sposobem na zanurzenie się w lokalnej kulturze z wyborem obiadu lub kolacji. Cena obejmuje lokalne wina, wodę i kawę.

Kulinarne doświadczenie w Palermo koniecznie obejmuje arancini, małe smażone kulki ryżowe nadziewane składnikami takimi jak mięso, ser, groszek itp. Reszta menu może obejmować niektóre z następujących specjałów:

  • Caponata - Bogaty i smaczny dodatek, typowy dla kuchni sycylijskiej. Głównym składnikiem jest bakłażan, który jest krojony w kostkę i smażony na złoty kolor. Do jej przygotowania używa się również świeżych pomidorów, cebuli, zielonych oliwek, kaparów i świeżej bazylii.
  • Pasta con le sarde - makaron ze świeżymi sardynkami o smaku dzikiego kopru włoskiego, szafranu, orzeszków piniowych i prażonej bułki tartej.
  • Involtini di pesce spada - cienkie plastry miecznika, czasami spłaszczone zmiękczaczem do mięsa, aby ułatwić ich zwijanie. Często podawane z sałatką z pomarańczy i kopru włoskiego.
  • Sarde alla beccafico - podczas przygotowywania sardynki są czyszczone i otwierane. Tradycyjny farsz składa się z mieszanki składników, takich jak bułka tarta, pietruszka, czosnek, ser pecorino lub parmezan, skórka z cytryny, sól i czarny pieprz.

Całości dopełnia typowy deser. Na Sycylii najbardziej znane są cassata (biszkopt wypełniony serem ricotta i czekoladą) oraz cannoli, chrupiące wafle wypełnione kremem ricotta wzbogaconym gorzką czekoladą, kandyzowanymi owocami i posiekanymi pistacjami.

Recenzje

4.6
· 2248 Recenzje
  • P
    P. U.
    4
    (0 Recenzje)
  • M
    M. B.
    4
    (0 Recenzje)
  • T
    T. U.
    4
    (0 Recenzje)
  • L
    L. C.
    5
    (0 Recenzje)
  • Zobacz więcej

    Inne rzeczy, które trzeba wiedzieć

    Zasady anulowania