Kurs gotowania makaronu i tiramisu w Positano
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast





Najważniejsze informacje
Zapraszamy na około 3-godzinne doświadczenie kulinarne, które odbędzie się w pięknym domu w Positano z widokiem na Morze Śródziemne. Entuzjastyczny lokalny gospodarz przygotuje trzydaniowe menu , w tym pyszny tradycyjny makaron i tiramisu, poprzedzone powitalnym aperitifem. Cena obejmuje również wino, wodę i kawę.
- Ciesz się autentycznym włoskim doświadczeniem kulinarnym podczas lekcji gotowania makaronu i tiramisu w Positano.
- Wejdź do domu lokalnej rodziny z widokiem na wybrzeże Amalfi.
- Ciesz się powitalnym aperitifem i trzydaniowym menu w towarzystwie wina musującego
Co obejmuje
- Lekcja gotowania makaronu i tiramisu
- Kucharz ekspert
- Aperitif
- Lunch lub obiad (3 dania)
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Lekcja gotowania w Positano to oryginalne i wysoce zalecane doświadczenie dla każdego, kto spędza wakacje na Wybrzeżu Amalfi. Zajęcia trwają około 3 godzin i odbywają się w domu lokalnej osoby z pasją do gotowania.
Dom, w którym odbywa się to doświadczenie, ma duży i piękny balkon z widokiem na krystalicznie czyste morze w Positano. Po aperitifie z winem musującym, będziesz cieszyć się trzydaniowym menu, które może obejmować następujące specjały:
- Parmigiana di melanzane - Pyszny przepis ze smażonymi bakłażanami, sosem pomidorowym, parmezanem lub mozzarellą, świeżą bazylią oraz posiekanym czosnkiem i cebulą. Podobnie jak lasagne, jest on warstwowy, a proces pieczenia skutkuje nieodparcie smacznym daniem. Pomimo swojej nazwy, nie ma związku z miastem Parma i prawdopodobnie odnosi się do rodzaju użytego sera.
- Ravioli ricotta e spinaci - świeży makaron z bardzo popularnym we Włoszech nadzieniem: ricottą i szpinakiem. Zwykle podawany z sosem maślano-szałwiowym, choć istnieje kilka jego odmian.
- Tiramisù - idealny sposób na słodkie i wyrafinowane zakończenie każdego posiłku. Warstwy nasączonego kawą biszkoptu i gładkiego kremu sprawiają, że każdy kęs jest przyjemnością.
To doświadczenie jest polecane każdemu smakoszowi i jest dostępne przez cały rok. W momencie rezerwacji można wybrać, czy lekcja gotowania ma odbyć się w porze lunchu czy kolacji.