Doświadczenie kulinarne w Rzymie
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast





Najważniejsze informacje
To gastronomiczne doświadczenie z lunchem lub kolacją trwa około 3 godzin i obejmuje menu degustacyjne, powitalny aperitif, wino i wodę. Wejdziesz do domu rzymskiej rodziny, która przygotuje takie specjały jak tonnarelli cacio e pepe, spaghetti alla carbonara lub słynne supplì, kwintesencję ulicznego jedzenia stolicy.
- Wejdź do domu lokalnej rodziny i delektuj się smacznym czterodaniowym menu.
- Skosztuj tonnarelli cacio e pepe, saltimbocca alla romana, supplì, carciofi alla giudia i innych specjałów.
- Ciesz się aktywnością przeznaczoną dla małych grup
Co obejmuje
- Lunch lub obiadokolacja (4 dania)
- Wino
- Woda
- Kawa
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
To gastronomiczne doświadczenie z lunchem lub kolacją pozwala wejść do domu rzymskiej rodziny, która przygotuje dla Ciebie najsłynniejsze specjały. W cenę wliczony jest aperitif, wino i woda. W ciągu około 3 godzin będziesz miał wystarczająco dużo czasu, aby spróbować przepisów lokalnej kuchni.
Rzym słynie z dań z makaronu, a podczas tego doświadczenia będziesz mógł spróbować jednego z następujących specjałów:
- Spaghetti alla carbonara: połączeniu jajek, guanciale (kawałka wieprzowiny z policzków), sera pecorino romano i czarnego pieprzu po prostu nie można się oprzeć.
- Rigatoni con la Pajata: danie o skromnym pochodzeniu z wykorzystaniem pajaty, niedrogiego kawałka cielęciny, który osiąga szczyt smaku podczas długiego gotowania.
- Tonnarelli cacio e pepe: rodzaj makaronu podobnego do spaghetti, ale grubszego. Przepis bierze swoją nazwę od głównych składników: "cacio" (ser) i "pepe" (czarny pieprz).
Doświadczenie kończy się deserem. Kucharz może przygotować coś typowego, takiego jak zeppole di San Giuseppe, ciasto na zakwasie, które jest smażone na złoty kolor i chrupiące oraz wypełnione kremem z ciasta.