Doświadczenie kulinarne w Turynie w domu lokalnego mieszkańca

4.7
(1029 Recenzje)

O tej aktywności

Akceptowane są bilety na smartfonie
Czas trwania: 2 godz. 30 min
Ta aktywność ma WYJĄTKOWE recenzje
Natychmiastowe potwierdzenie
BEZPŁATNE anulowanie
Od
408 zł 371 zł
BEZPŁATNE anulowanie
Brak ukrytych opłat
  • Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
  • Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!

Najważniejsze informacje

Doświadczenie gastronomiczne w prywatnym domu jest zalecane dla tych, którzy szukają autentycznej aktywności i dla miłośników dobrego jedzenia. Weźmiesz udział w autentycznym pokazie gotowania, mając okazję skosztować takich specjałów jak bagna càuda i vitello tonnato. Lunch (lub kolacja) trwa około 2,5 godziny i jest uzupełniany lokalnymi winami, wodą i kawą.

  • Ciesz się prywatną aktywnością
  • Wejdź do domu miejscowego i skosztuj specjałów regionu.
  • Degustacja najlepszych win Piemontu

Co obejmuje

  • Pokaż gotowanie
  • 4-daniowe menu na lunch lub kolację
  • Napoje (woda, wino i kawa)

Wybierz uczestników i datę

Krok po kroku

To prywatne doświadczenie jest szczególnie odpowiednie dla miłośników jedzenia. Wejdziesz do domu miejscowego, który przygotuje pełne menu (przystawka, danie główne, danie główne i deser) na twoich oczach. Podczas lunchu (lub kolacji) będziesz mógł również skosztować lokalnych win i napić się kawy na koniec posiłku. Zajęcia trwają około 2 i pół godziny.

Na kuchnię piemoncką wpływa zarówno tradycja ludowa, jak i wyrafinowane przepisy domu panującego. Nie jest najbardziej znana na półwyspie, ale ma pyszne przepisy wykonane z najwyższej jakości składników, takich jak:

  • Tomini al verde: tomino to typowy ser Piemontu. W tej wersji jest pokrojony w plastry i doprawiony sosem na bazie oliwy, pietruszki, kaparów, anchois i czosnku.
  • Bagna càuda: bardzo smaczny sos na bazie anchois, czosnku i oliwy z oliwek. Podawany jest na gorąco w towarzystwie świeżych i gotowanych warzyw.
  • Agnolotti del plin: pyszny makaron nadziewany pieczonym lub duszonym mięsem. Zazwyczaj podaje się go z masłem i szałwią.
  • Panissa: risotto ze świeżą fasolą i salame della duja, kiełbasą dojrzewającą na smalcu.
  • Fritto misto alla piemontese: specjalne smażone danie, łączące w sobie pikantne i słodkie. Przygotowywane jest z wątróbki, słodkich wątróbek, kiełbasek, amaretti i warzyw.
  • Vitello tonnato: cienko pokrojona gotowana cielęcina podawana z sosem tonnata (na bazie tuńczyka, anchois, żółtek jaj, kaparów, soków kuchennych i soku z cytryny).
  • Bonet: deser z jajek, kakao, kawy i herbatników amaretti.

Menu ma charakter ilustracyjny, ponieważ zależy od gospodarza i jest powiązane z jego rodzinnymi przepisami. Działalność obejmuje również wina, kolejne źródło dumy Piemontu. Region słynie z takich win jak Barbera d'Asti, Barolo, Dolcetto i Barbaresco.

Recenzje

4.7
· 1029 Recenzje
  • Z
    Z.
    5
    (0 Recenzje)
  • X
    X.
    5
    (0 Recenzje)
  • H
    H.
    5
    (0 Recenzje)
  • M
    M.
    4
    (0 Recenzje)
  • Zobacz więcej

    Inne rzeczy, które trzeba wiedzieć

    Zasady anulowania