Doświadczenie kulinarne w Turynie w domu lokalnego mieszkańca
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!





Najważniejsze informacje
Doświadczenie gastronomiczne w prywatnym domu jest zalecane dla tych, którzy szukają autentycznej aktywności i dla miłośników dobrego jedzenia. Weźmiesz udział w autentycznym pokazie gotowania, mając okazję skosztować takich specjałów jak bagna càuda i vitello tonnato. Lunch (lub kolacja) trwa około 2,5 godziny i jest uzupełniany lokalnymi winami, wodą i kawą.
- Ciesz się prywatną aktywnością
- Wejdź do domu miejscowego i skosztuj specjałów regionu.
- Degustacja najlepszych win Piemontu
Co obejmuje
- Pokaż gotowanie
- 4-daniowe menu na lunch lub kolację
- Napoje (woda, wino i kawa)
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
To prywatne doświadczenie jest szczególnie odpowiednie dla miłośników jedzenia. Wejdziesz do domu miejscowego, który przygotuje pełne menu (przystawka, danie główne, danie główne i deser) na twoich oczach. Podczas lunchu (lub kolacji) będziesz mógł również skosztować lokalnych win i napić się kawy na koniec posiłku. Zajęcia trwają około 2 i pół godziny.
Na kuchnię piemoncką wpływa zarówno tradycja ludowa, jak i wyrafinowane przepisy domu panującego. Nie jest najbardziej znana na półwyspie, ale ma pyszne przepisy wykonane z najwyższej jakości składników, takich jak:
- Tomini al verde: tomino to typowy ser Piemontu. W tej wersji jest pokrojony w plastry i doprawiony sosem na bazie oliwy, pietruszki, kaparów, anchois i czosnku.
- Bagna càuda: bardzo smaczny sos na bazie anchois, czosnku i oliwy z oliwek. Podawany jest na gorąco w towarzystwie świeżych i gotowanych warzyw.
- Agnolotti del plin: pyszny makaron nadziewany pieczonym lub duszonym mięsem. Zazwyczaj podaje się go z masłem i szałwią.
- Panissa: risotto ze świeżą fasolą i salame della duja, kiełbasą dojrzewającą na smalcu.
- Fritto misto alla piemontese: specjalne smażone danie, łączące w sobie pikantne i słodkie. Przygotowywane jest z wątróbki, słodkich wątróbek, kiełbasek, amaretti i warzyw.
- Vitello tonnato: cienko pokrojona gotowana cielęcina podawana z sosem tonnata (na bazie tuńczyka, anchois, żółtek jaj, kaparów, soków kuchennych i soku z cytryny).
- Bonet: deser z jajek, kakao, kawy i herbatników amaretti.
Menu ma charakter ilustracyjny, ponieważ zależy od gospodarza i jest powiązane z jego rodzinnymi przepisami. Działalność obejmuje również wina, kolejne źródło dumy Piemontu. Region słynie z takich win jak Barbera d'Asti, Barolo, Dolcetto i Barbaresco.