Wycieczka kulinarna po Monachium
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!





Najważniejsze informacje
Ciesz się tradycyjnym bawarskim jedzeniem w Monachium podczas tej 2-godzinnej wycieczki kulinarnej. Odwiedzisz lokalne punkty gastronomiczne, takie jak targ Viktualienmarkt, gdzie dowiesz się o przysmakach z przewodnikiem. Podczas wycieczki skosztujesz bawarskich kiełbasek, regionalnych serów, egzotycznych owoców, ciast i wielu innych pysznych potraw.
- Skosztujbawarskiego jedzenia dzięki tej gastronomicznej wycieczce, która obejmuje degustacje.
- Dowiedz się o każdym przysmaku od przewodnika, który będzie Ci towarzyszył.
- Odwiedzisz najbardziej charakterystyczne punkty gastronomiczne, w tym targ Viktualienmarkt.
Co obejmuje
- Wycieczka gastronomiczna do Monachium
- Przewodnik turystyczny
- Degustacja żywności
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Poznaj smaki tradycyjnych monachijskich potraw podczas tej gastronomicznej wycieczki po mieście. Podczas około 2-godzinnej wycieczki towarzyszyć Ci będzie przewodnik. W ten sposób będziesz musiał tylko podążać za nim, ponieważ degustacje są wliczone w aktywność.
Tradycyjną kuchnią Monachium jest kuchnia bawarska, która wyróżnia się mięsem, zwłaszcza kiełbasą, choć istnieje szeroki wybór innych potraw, takich jak precle czy klopsiki. Podczas tej wycieczki zjesz dania i przekąski, takie jak kiełbaski, regionalne sery, egzotyczne owoce, ciasta, świeżo upieczony chleb i wiele innych. W ten sposób nie przegapisz żadnego z typowych dań i smaków, które definiują dietę monachijczyka.
Dostaniesz to jedzenie z niektórych z najbardziej typowych miejsc w mieście. Jednym z najbardziej wyjątkowych miejsc, które odwiedzisz, jest Viktualienmarkt. Rynek ten jest często odwiedzany przez mieszkańców i zobaczysz wiele kolorowych straganów pełnych przysmaków. Jest to najsłynniejszy rynek w Monachium, o powierzchni 22 000 metrów kwadratowych, na którym można znaleźć nawet produkty dla smakoszy.
Podczas wycieczki nie tylko skosztujesz jedzenia, ale także dowiesz się o nim. Przewodnik wyjaśni, w jaki sposób potrawy są przygotowywane i dlaczego stały się tak tradycyjne.