Klasa gotowania kuchni peruwiańskiej w Cusco
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
- Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!
Najważniejsze informacje
Dowiedz się, jak przygotować niektóre z najbardziej charakterystycznych potraw peruwiańskiej gastronomii podczas lekcji gotowania w Cusco. W towarzystwie lokalnego szefa kuchni odwiedzisz tradycyjny targ, a następnie poznasz przepisy na ceviche, lomo saltado i pisco sour.
- Poznaj lokalne składniki podczas wycieczki z przewodnikiem po tradycyjnym targu.
- Przygotuj peruwiańskie potrawy z profesjonalnym szefem kuchni.
- Skosztuj tego, co ugotujesz i dołącz do tego typowy napój, taki jak pisco sour.
Co obejmuje
- Wizyta z przewodnikiem na lokalnym targu
- Świeże składniki dla klasy
- Praktyczna lekcja gotowania z profesjonalnym szefem kuchni
- Degustacja przygotowanych potraw
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Zanurz się w peruwiańskiej kulturze poprzez jej smaki dzięki tej lekcji gotowania w sercu Cusco. Doświadczenie rozpoczyna się od wycieczki z przewodnikiem po lokalnym targu, gdzie poznasz typowe produkty regionu i nauczysz się rozpoznawać kluczowe składniki kuchni peruwiańskiej. Szef kuchni wyjaśni zastosowanie owoców, warzyw, ziół i innych lokalnych produktów, podczas gdy ty kupisz to, czego potrzebujesz na zajęcia.
Po wycieczce po targu udasz się do kuchni, gdzie rozpocznie się część praktyczna. Pod okiem szefa kuchni przygotujesz niektóre z najbardziej tradycyjnych dań Peru. Wśród najbardziej wyjątkowych przepisów znajdują się ceviche (ze świeżą rybą i sokiem z limonki), lomo saltado (mięso smażone z warzywami w stylu kreolskim) lub causa limeña. Dowiesz się również, jak przygotować słynny peruwiański koktajl: pisco sour.
Wcześniejsze doświadczenie w gotowaniu nie jest konieczne, ponieważ szef kuchni poprowadzi Cię krok po kroku. Ponadto grupa jest niewielka, więc przez cały czas będziesz otrzymywać spersonalizowaną uwagę.
Po zakończeniu gotowania możesz usiąść i delektować się przygotowanymi potrawami. To doskonała okazja, aby delektować się swoją pracą, porozmawiać z innymi uczestnikami i dowiedzieć się więcej o kulturze kulinarnej Peru.
Te zajęcia to nie tylko aktywność gastronomiczna, ale także zabawny i inny sposób na połączenie się z lokalnym życiem w Cusco i zabranie do domu bardzo smacznej części podróży.