Wycieczka kulinarna po Bolonii

4.5
(437 Recenzje)

O tej aktywności

Akceptowane są bilety na smartfonie
Czas trwania: 4 godz.
Ta aktywność ma WSPANIAŁE recenzje
BEZPŁATNE anulowanie
Od
455 zł 414 zł
BEZPŁATNE anulowanie
Brak ukrytych opłat
  • Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
  • Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!

Najważniejsze informacje

Ta gastronomiczna trasa prowadzi przez stare miasto Bolonii i prowadzi przez słynne miejsca, takie jak Piazza Nettuno, dwie wieże i Piazza Santo Stefano. Po drodze lokalny przewodnik zaprasza na degustację ciast, tortellini, wędlin i innych specjałów regionu. Wycieczka trwa około 4 godzin.

  • Skosztuj Prosciutto crudo, octu balsamicznego z Modeny, Mortadelli i innych typowych potraw.
  • Dowiedz się, jak przygotowuje się świeży makaron
  • Pogłęb swoją wiedzę na temat gastronomii z przewodnikiem-ekspertem
  • Zwiedzanie centrum Bolonii w małej grupie

Co obejmuje

  • Wycieczka po Bolonii
  • Degustacja żywności
  • Przewodnik eksperta
  • Woda

Wybierz uczestników i datę

Krok po kroku

Ta wycieczka koncentruje się na specjalnościach gastronomicznych Bolonii i trwa około 4 godzin. Przewodnik-ekspert będzie Ci towarzyszył przez centrum miasta, dając Ci możliwość skosztowania następujących przysmaków.

  • Wypieki - Bolonia jest kolebką słodyczy, takich jak Zuccherini montanari czy Raviole di San Giuseppe. Przewodnik sprawi, że skosztujesz najsłynniejszych i najsmaczniejszych specjałów
  • Parmigiano Reggiano - naturalny ser, bez dodatków i laktozy. Jest wytwarzany wyłącznie z mleka, naturalnej podpuszczki i soli. Wyróżnia się słodkim i ziołowym smakiem, który staje się ostrzejszy po długim okresie dojrzewania.
  • Domowy makaron - Bolonia i jej region słyną z nadziewanego makaronu. Tortellini - do jedzenia w rosole - to klasyka klasyki, ale tagliatelle (cienki, płaski makaron jajeczny) jest również wart spróbowania. Odkryjesz również sekrety przygotowywania najlepszego świeżego makaronu.
  • Wędliny - Pola otaczające miasto produkują najwyższej jakości przysmaki. Typowe degustacje obejmują Prosciutto di Parma (surowe prosciutto o słodkim smaku), Mortadellę i Coppa Piacentina, smaczną kiełbasę wytwarzaną z mięsa świńskiej szyi.
  • Ocet balsamiczny z Modeny - ocet o słodko-kwaśnym smaku, niskiej kwasowości i wyjątkowo ciemnym kolorze. Jego dzisiejsza sława to w dużej mierze zasługa szlacheckiej rodziny House of Este, która rozsławiła go wśród władców Starego Kontynentu.
  • Ręcznie robione lody - przygotowywane ze świeżych składników i mniej powietrza

Oprócz wspomnianego jedzenia, wycieczka obejmuje tajne danie, a także wodę, kawę i napoje bezalkoholowe. Podczas wycieczki zobaczysz także zabytki Bolonii, takie jak bazylika San Petronio i Piazza Maggiore.

Recenzje

4.5
· 437 Recenzje
  • I
    I.
    5
    (0 Recenzje)
  • A
    A.
    5
    (0 Recenzje)
  • C
    C.
    4
    (0 Recenzje)
  • S
    S.
    4
    (0 Recenzje)
  • Zobacz więcej

    Wyjazd i powrót

    Inne rzeczy, które trzeba wiedzieć

    Zasady anulowania