Kurs gotowania makaronu i tiramisu w Neapolu

4.9
(1797 Recenzje)

O tej aktywności

Ta aktywność ma WYJĄTKOWE recenzje
Natychmiastowe potwierdzenie
Od
467 zł 425 zł
Brak ukrytych opłat
  • Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast

Najważniejsze informacje

Weź udział w lekcji gotowania w Neapolu, gdzie będziesz cieszyć się powitalnym aperitifem i trzydaniowym menu przygotowanym przez lokalnego gospodarza, który jest pasjonatem neapolitańskiej gastronomii. Będziesz miał okazję spróbować klasyków lokalnej kuchni, takich jak makaron i pyszne tiramisu. Doświadczenie trwa około 3 godzin i odbywa się w prywatnym domu.

  • Nauczsię gotować wykwintne tradycyjne włoskie pot rawy z lokalnym gospodarzem, który otworzy dla Ciebie drzwi swojego domu.
  • Rozpocznij doświadczenie od powitalnego aperitifu, a następnie delektuj się trzydaniowym menu.
  • Skorzystaj z zajęć w małej grupie

Co obejmuje

  • Lekcja gotowania makaronu i tiramisu
  • Kucharz ekspert
  • Aperitif
  • Lunch lub obiad (3 dania)

Wybierz uczestników i datę

Krok po kroku

Wybierając tę lekcję gotowania, będziesz miał okazję cieszyć się oryginalnym doświadczeniem w Neapolu. W domu lokalnego szefa kuchni nauczysz się przygotowywać świeże makarony - zarówno tradycyjne, jak i nadziewane - a także jeden z najsłynniejszych włoskich deserów, tiramisu.

Doświadczenie trwa około 3 godzin i obejmuje powitalnego drinka, wino, wodę i kawę. Jeśli chodzi o menu, poniższa lista daje wyobrażenie o potrawach, których można się nauczyć:

  • Bruschetta z pomodori e mozzarella - Słowo "bruschetta" pochodzi od włoskiego czasownika "bruscare", który oznacza "opiekać". Rzeczywiście, ta pyszna przystawka składa się z chleba tostowego ze świeżymi pomidorami, bazylią, oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i mozzarellą.
  • Gnocchi alla sorrentina - ten przepis łączy dwa klasyczne składniki regionu Neapolu: mozzarellę i sos pomidorowy. Oczywiście istnieją wariacje, a najsłynniejsza polega na użyciu sera provola, najlepiej wędzonego sera Agerola,
  • Tiramisù - najsłynniejszy włoski deser na świecie. Zrodzony w ubiegłym wieku, podbił wszystkich ze względu na kremową konsystencję wynikającą z mieszanki biszkoptu, kawy i sera mascarpone. Każda rodzina ma swoje własne sekrety przygotowania idealnego tiramisù.

Ta lekcja gotowania jest idealna dla miłośników jedzenia, którzy chcą odkryć lokalne przepisy w bardzo autentycznym otoczeniu.

Recenzje

4.9
· 1797 Recenzje
  • P
    P. L.
    5
    (0 Recenzje)
  • S
    S. F.
    4
    (0 Recenzje)
  • X
    X. N.
    5
    (0 Recenzje)
  • Q
    Q. X.
    4
    (0 Recenzje)
  • Zobacz więcej

    Inne rzeczy, które trzeba wiedzieć

    Zasady anulowania