Wizyta na lokalnym rynku w Wenecji i prywatna klasa gotowania
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast





Najważniejsze informacje
To doświadczenie łączy w sobie wizytę na okolicznych targach w Wenecji, gdzie kupisz składniki na lunch lub kolację, oraz prywatną lekcję gotowania z degustacją lokalnych specjałów, takich jak sarde in saor lub baccalà mantecato. Kurs trwa około 5 godzin i obejmuje powitalny aperitif, wino, wodę i kawę.
- Spacerpo okolicznych targowiskach i poznanie codziennego życia wenecjan.
- Trzydaniowe menu z regionalnymi specjałami
- Powitalny aperitif
Co obejmuje
- Wizyta na lokalnym rynku
- Prywatna lekcja gotowania
- Kucharz ekspert
- Degustacja
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
To doświadczenie obejmuje wizytę na rynkach Wenecji i prywatną lekcję gotowania z degustacją lokalnych specjałów. Trwa ona około 5 godzin i jest idealna dla każdego entuzjasty gotowania.
Weneckie targi to idealne miejsce na zakupy przed przygotowaniem lunchu lub kolacji. Najsłynniejszym z nich jest bez wątpienia targ Rialto. Założony w 1097 roku, jest jednym z najważniejszych i najstarszych we Włoszech i mieści słynny targ rybny (Pescaria) oraz stragany ze świeżymi owocami i warzywami (Erbaria).
Doświadczenie to pozwala skosztować kuchni Wenecji, na którą wpływ ma zarówno morze i laguna, jak i produkty z głębi lądu, co znajduje odzwierciedlenie w najsłynniejszych lokalnych przepisach:
- Sarde in saor: marynowane sardynki w sosie słodko-kwaśnym.
- Risotto de gò: kremowy ryż z rybą typową dla weneckiej laguny.
- Baccalà mantecato: suszony i solony dorsz, który jest gotowany, a następnie mieszany z mlekiem, aż uzyska kremową konsystencję.
- Fritole: małe słodkie placuszki tradycyjnie przygotowywane na karnawał.
Powitalny aperitif, wino, woda i kawa są wliczone w cenę.