Kurs gotowania w Syrakuzach i Zwiedzanie z przewodnikiem lokalnego rynku

4.6
(1122 Recenzje)

O tej aktywności

Akceptowane są bilety na smartfonie
Czas trwania: 6 godz.
Ta aktywność ma WSPANIAŁE recenzje
Natychmiastowe potwierdzenie
BEZPŁATNE anulowanie
Od
878 zł 799 zł
BEZPŁATNE anulowanie
Brak ukrytych opłat
  • Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
  • Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!

Najważniejsze informacje

Ta prywatna aktywność trwa około 6 godzin i łączy w sobie wizytę na lokalnym targu, lekcję gotowania i smaczny trzydaniowy lunch. Nie tylko wejdziesz do domu miejscowego, ale także odkryjesz sekrety sycylijskiej gastronomii. Pod koniec tego doświadczenia będziesz mógł wrócić do domu z poręcznym fartuchem.

  • Odwiedź lokalny targ i poznaj kulturę gastronomiczną wyspy.
  • Ciesz się 3-daniowym posiłkiem w lokalnym domu
  • Wybierz między lunchem a kolacją
  • Wróć do domu z ładnym fartuchem

Co obejmuje

  • Działalność prywatna
  • Lekcja gotowania
  • Wycieczka z przewodnikiem po rynku
  • Lunch lub kolacja (3 dania)

Wybierz uczestników i datę

Krok po kroku

Ta prywatna aktywność pozwala pogłębić wiedzę na temat sycylijskiej gastronomii i przygotowania jej najsłynniejszych przepisów. Po wizycie na lokalnym targu wejdziesz do domu miejscowego, który nauczy Cię, jak przygotować niektóre charakterystyczne potrawy. Doświadczenie trwa około 6 godzin i kończy się trzydaniowym lunchem (lub kolacją).

Kuchnia Syrakuz jest zróżnicowana i obejmuje zarówno owoce morza, jak i specjały lądowe. Poniższa lista zawiera najpopularniejsze przepisy:

  • Pasta con le Sarde - klasyk kuchni sycylijskiej. Jest przygotowywany ze świeżymi sardynkami, dzikim koprem włoskim, orzeszkami piniowymi, rodzynkami sułtańskimi i bułką tartą.
  • Arancini - nadziewane i smażone kulki ryżowe. Nadzienie może się różnić, ale najpopularniejsze rodzaje obejmują sos mięsny, sos pomidorowy, mozzarellę, groszek, szynkę i ser.
  • Pesce Spada alla Ghiotta - miecznik jest lokalną specjalnością i jest zwykle gotowany "alla ghiotta", tj. w sosie przygotowanym z pomidorów, kaparów, oliwek, cebuli i chili.
  • Sarde a beccafico - sardynki nadziewane mieszanką bułki tartej, orzeszków piniowych, rodzynek sułtańskich, cebuli, pietruszki i przypraw. Następnie są zwijane i pieczone w piekarniku.
  • Panelle - placuszki z mąki z ciecierzycy. Mogą być spożywane samodzielnie lub jako kanapka.

Posiłek można zakończyć jedynie deserem. W Syrakuzach można spróbować cannoli lub cassata, deseru z ciasta biszkoptowego nasączonego likierem, słodką ricottą i polewą cukrową. Często dekorowany jest kandyzowanymi owocami i pastą migdałową.

Recenzje

4.6
· 1122 Recenzje
  • D
    D.
    5
    (0 Recenzje)
  • F
    F.
    5
    (0 Recenzje)
  • H
    H.
    4
    (0 Recenzje)
  • A
    A.
    4
    (0 Recenzje)
  • Zobacz więcej

    Wyjazd i powrót

    Inne rzeczy, które trzeba wiedzieć

    Zasady anulowania