Doświadczenie kulinarne w Syrakuzach w domu lokalnego mieszkańca

4.5
(596 Recenzje)

O tej aktywności

Akceptowane są bilety na smartfonie
Czas trwania: 2 godz. 30 min
Ta aktywność ma WSPANIAŁE recenzje
Natychmiastowe potwierdzenie
BEZPŁATNE anulowanie
Od
397 zł 361 zł
BEZPŁATNE anulowanie
Brak ukrytych opłat
  • Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast
  • Ta opcja zapewnia BEZPŁATNE anulowanie: zarezerwuj bez żadnego ryzyka!

Najważniejsze informacje

Ta aktywność jest szczególnie odpowiednia dla tych, którzy chcą doświadczyć autentycznej kuchni sycylijskiej. Wejdziesz do domu miejscowego, który przygotuje czterodaniowe menu w towarzystwie lokalnych win i filiżanki dobrej kawy. Aktywność trwa około 2 i pół godziny.

  • Poznaj najbardziej autentyczną kuchnię sycylijską
  • Skosztuj makaronu alla carrettiera, puppetti ri muccu, cannoli i innych specjałów.
  • Skosztuj lokalnych win

Co obejmuje

  • Doświadczenie gastronomiczne (4 dania, lunch lub kolacja)
  • Lokalny kucharz
  • Gotowanie na żywo
  • Woda

Wybierz uczestników i datę

Krok po kroku

Wybierając tę aktywność, odkryjesz gastronomię Syrakuz w niecałe 3 godziny, wystarczająco dużo czasu, aby odwiedzić dom miejscowego i cieszyć się bogatym 4-daniowym menu. To doświadczenie gastronomiczne jest przeznaczone dla małych grup i może odbywać się o każdej porze roku.

Jak zwykle, posiłek inaugurowany jest pizzolo, terminem określającym lokalną pizzę nadziewaną. Alternatywnie można również skosztować lokalnej specjalności: sałatki z czerwonych pomarańczy i czerwonej cebuli. Reszta menu obejmuje zazwyczaj następujące specjały:

  • Pasta alla Siracusana - wykorzystuje składniki z owoców morza (kalmary, krewetki, małże itp.) gotowane ze świeżymi pomidorami, kaparami, czosnkiem i aromatycznymi ziołami.
  • Pasta alla Carrettiera - typowy przepis ze wschodniej Sycylii, spożywany przez wozaków podczas kilku minut odpoczynku. Składa się z niewielu składników - czosnku, oliwy, chili i prażonej bułki tartej - ale jest bardzo smaczny.
  • Puppetti ri muccu - Smaczne placuszki z niebieskiej ryby. Przygotowuje się je z jajek, sera pecorino, czosnku, pietruszki, oliwy, soli i pieprzu.
  • Cannolo - śmietanka sycylijskich wypieków. Chrupiący arkusz ciasta francuskiego otacza serce słodkiego sera ricotta, często wzbogaconego kawałkami pistacji lub wiórkami czekolady.
  • Cassata - tradycyjny sycylijski deser, znany zarówno ze swojego dekoracyjnego piękna, jak i delikatnego smaku. Składa się z ciasta biszkoptowego, słodkiej ricotty, kandyzowanych owoców, marcepanu i pistacji.

Jeśli masz szczególne wymagania dietetyczne, prosimy o wskazanie ich w momencie rezerwacji, a my weźmiemy je pod uwagę.

Recenzje

4.5
· 596 Recenzje
  • J
    J.
    5
    (0 Recenzje)
  • P
    P.
    4
    (0 Recenzje)
  • D
    D.
    4
    (0 Recenzje)
  • J
    J.
    5
    (0 Recenzje)
  • Zobacz więcej

    Inne rzeczy, które trzeba wiedzieć

    Zasady anulowania