Kurs gotowania makaronu i tiramisu w Wenecji
O tej aktywności
- Rezerwacja jest potwierdzana natychmiast





Najważniejsze informacje
Ta lekcja gotowania makaronu i tiramisu w Wenecji trwa około 3 godzin i daje możliwość wejścia do domu lokalnego szefa kuchni. Dzięki jego pomocnym wskazówkom dowiesz się, jak przygotować niektóre z podstawowych dań włoskiej i weneckiej tradycji. Podczas rezerwacji można wybrać między lunchem a kolacją. W cenę wliczony jest aperitif, woda i wino.
- Dowiedz się, jak przygotować świeży makaron
- Dowiedz się, jak zrobić tiramisù
- Poznaj wskazówki i sztuczki dzięki wyjaśnieniom doświadczonego szefa kuchni.
Co obejmuje
- Lekcja gotowania makaronu i tiramisu
- Kucharz ekspert
- Aperitif
- Lunch lub obiad (3 dania)
Wybierz uczestników i datę
Krok po kroku
Wybierając tę 3-godzinną lekcję gotowania makaronu i tiramisu, będziesz miał okazję cieszyć się oryginalnym doświadczeniem w Wenecji. Wraz z lokalnym szefem kuchni nauczysz się przygotowywać świeży makaron i jeden z najsłynniejszych włoskich deserów, tiramisu.
Przygotowanie świeżego makaronu niekoniecznie jest trudne, ale wymaga czasu, praktyki i odrobiny zręczności manualnej. Bez obaw, kucharz udzieli ci przydatnych wskazówek. Dzięki zawartości jajek w cieście, jest ono zazwyczaj bardziej elastyczne i miękkie niż suchy makaron, a także dobrze wchłania sosy. Będziesz miał okazję przygotować fettuccine, tagliatelle i/lub świeży makaron nadziewany.
Na deser koniecznie trzeba spróbować tiramisu, które stało się wizytówką włoskiej kuchni w latach 70. i 80. ubiegłego wieku. Uważa się, że pochodzi ono z Wenecji lub pobliskiego Treviso.
Doświadczenie obejmuje wino, wodę i kawę. To świetny pomysł dla smakoszy, osób podróżujących samotnie lub z rodziną.